Tukea järjestöjen kehitystyöhön ja johtamiseen

Opintokeskus Sivis tukee ja vahvistaa järjestöjen osaamista. Siviksen koulutukset ja verkostot tarjoavat huikean mahdollisuuden kehittyä ja oppia uutta. Tärkeässä roolissa ovat esimerkiksi johtaminen ja tulevaisuustaidot. 

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen järjestöjen oppilaitos. Sivis järjestää ja toteuttaa yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa erityisesti aktiivista kansalaisuutta ja järjestötoimintaa sekä vapaaehtoistoimintaa edistävää koulutusta ja tuottaa koulutusmateriaaleja.  

‒ Tavoitteemme Siviksessä on, että järjestöt pystyvät toteuttamaan strategiansa mukaista vaikuttavaa toimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä sekä osaavat ennakoida ja varautua muutoksiin. Sivikselle on myös tärkeää, että järjestöt ja yhdistykset tunnistetaan merkittävinä oppimisympäristöinä ja niissä syntyvää osaamista tunnistetaan ja tunnustetaan, toteaa Siviksen toiminnanjohtaja Marita Salo

Koulutuksia, verkostoja ja työryhmiä 

Siviksen koulutustarjonta koostuu järjestöosaamisen, laadukkaan järjestökoulutuksen, osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen sekä digi- ja verkkokoulutuksen teemoista.  

‒ Tarjolla on koulutuksia liittyen muun muassa muutosjohtajuuteen, järjestön uudistumiskykyyn sekä strategialähtöiseen henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Viime aikoina suurta kysyntää on ollut etenkin digiosaamiselle, tulevaisuuden ennakointitaidoille sekä kestävän elämän teemoille, luettelee Salo. 

Koulutusten lisäksi jäsenjärjestöjen työntekijöille ja vapaaehtoisille on tarjolla erilaisia verkostoja, kehittämisryhmiä sekä keskustelutilaisuuksia. Sivis on mukana myös useissa kansainvälisissä hankkeissa.  

Väylä oman osaamisen kehittämiseen 

Koulutukset on suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen järjestöjohtajille ja -kehittäjille, koulutuksista vastaaville sekä muille järjestö- ja yhdistysaktiiveille, mutta useimmat koulutukset ovat avoimia myös kaikille muille kiinnostuneille.  

‒ Siviksen koulutukset tarjoavat oivallisen väylän oman osaamisen vahvistamiseen ja järjestön tai yhdistyksen toiminnan kehittämiseen. Koulutusten kautta avautuu myös loistava mahdollisuus verkostoitua muiden järjestö- ja yhdistystoimijoiden kanssa, tiivistää Marita Salo koulutusten hyötyjä.  

‒ Suosittelen lämpimästi tutustumaan Siviksen koulutustarjontaan. Aina voi kehittyä ja oppia uutta!  

Mikä Sivis?  

  • Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen järjestöjen oppilaitos.  
  • Suomen Nuorkauppakamarit ry on Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestö.  
  • Sivis toteuttaa ja kehittää itse sekä yhdessä 75 valtakunnallisen jäsenjärjestönsä kanssa järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa edistävää koulutusta.  
  • Järjestökoulutuksen kautta Sivis tukee elinikäistä oppimista, kansalaisten aktiivisuutta, kestävää elämää ja yhteiskunnan toimintaa.  
  • Sivis järjestää vuosittain 6 600 koulutusta ja 77 000 opintotuntia. 
  • Siviksen tuella toimii 1 100 vertaisopintoryhmää, joissa opiskellaan 41 000 tuntia vuodessa.  

Tutustu Siviksen koulutustarjontaan: sivisverkko.ok-sivis.fi 

Lue lisää: www.ok-sivis.fi 

TEKSTI: MARI TOIVONEN | KUVAT: SUSANNA NORDVALL

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Towards positive impact on society

Next Post

Kaisan ja Assin pikaopas etäkoulutuksiin osallistuville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read next

Yhteistyön iloa

Senaattoriverkosto tuo iloa elämään ja tärkeää on myös verkostosta löytyvä tuki. Molemmille naisille useimmat…

Kainuusta kajahtaa!

Kestävä Kainuu on Kajaanin Nuorkauppakamarin ensimmäistä kertaa järjestämä projekti, jolla halutaan tuoda arjen…

Rauman Taajuudella

Kesäkuussa Vanhassa Raumassa lanseerattiin aivan uudentyyppinen, ilmainen, koko perheen virtuaalinen…