Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Vuoden nuoret menestyjät, johtaja ja tuottavimmat ideat saaneet jälleen tunnustuksensa

Suomen Nuorkauppakamarit järjestää vuosittain kolme kansallista kilpailua: Vuoden Nuori Menestyjä JCI TOYP-, Vuoden Nuori Johtaja- sekä Tuottava idea -kilpailut. Voittajat palkitaan syksyisin ja tunnustuksen saajat valitsee jokaisen kilpailun oma tuomaristo. 

Kolme sukupolvensa edustajaa palkittiin Vuoden Nuori Menestyjä -tunnustuksella.  

Vuoden Nuori Menestyjä JCI TOYP:ssä etsitään menestyneitä 18–40-vuotiaita suomalaisia uuden sukupolven esikuvia. Vuoden 2021 nuoret menestyjät ovat yrittäjä Taneli Tenhovuori, 28 vuotta (Kilpailukategoria: Liike-elämä ja talous), tekniikan tohtori Riina Salmimies, 36 vuotta (Kilpailukategoria: Henkilökohtainen kasvu) sekä tekniikan tohtori ja toimitusjohtaja Laura Koivusalo, 32 vuotta (Kilpailukategoria: Lääketiede) 

Taneli Tenhovuori perusti 25-vuotiaana sote-alan yrityksen Suomen Avustajapalvelut Oy:n. Kolmen vuoden kasvun jälkeen yritys toimii yli 50 paikkakunnalla ja työllistää yli 1000 henkilöä. Yrityksen menestyksen takana on oivallus siitä, miten vammaisille, vammautuneille ja pitkäaikaissairaille tuotettavaa henkilökohtaista apua voisi tuottaa asiakaslähtöisemmin. 

Riina Salmimies on toiminut vuodesta 2018 insinööritieteiden tiedekunnan dekaanina LUT-yliopistossa ja tunnetaan yhtenä Suomen nuorimmista dekaaneista sekä saavutuksistaan teknisellä alalla. Urallaan hän on toiminut inspiraation lähteenä usealle teknisestä alasta kiinnostuneelle tytölle ja naiselle. Salmimies on pyrkinyt myös ESAn astronauttiohjelmaan. 

Laura Koivusalo tunnetaan biomateriaalialan tutkijana, joka on tutkimuksensa kautta onnistunut kaupallistamaan maailmanlaajuisesti sokeudenhoitomenetelmän. Koivusalon johtama Startup-yritys StemSight kehittää kantasoluista hoitoja sokeuteen, mikä on kansainväliselläkin mittapuulla varsin ainutlaatuista. 

Voittajat palkittiin 23.10.2021 Tampereen Särkänniemessä järjestetyssä Finland Youth Forumissa. Palkitut ovat myös Suomen ehdokkaat kansainvälisessä JCI Ten Outstanding Young Persons of the World (JCI TOYP) -kilpailussa.  

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Päivi Ida Elina Kujanen (Kilpailukategoria: Henkilökohtainen kasvu). Päivitunnetaan popkantelettarena, joka on edistänyt suomalaista kulttuuria ja Suomi-kuvaa esiintymällä maailmanlaajuisesti ja tekemällä yhteistyötä Suomen suurlähetystöjen kanssa. 

Vuoden Nuori Johtaja on Helsingin Sanomien Anu Ubaud 

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa etsitään ja nostetaan esiin esimerkillisiä ja vastuullisia alle 40-vuotiaita suomalaisia johtajia. Voittaja julkistettiin tiistaina 24.11.2021 Helsingissä Nuorten johtajien ilta -tapahtumassa. 

Vuoden 2021 Nuoreksi Johtajaksi valittiin Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud, 39, joka laittoi alulle Helsingin Sanomien alabrändin, Lasten uutisten, uudistuksen. Uudistus oli niin onnistunut, että juurrutti paikkansa kokeilusta pysyväksi. Ubaud on innovatiivinen ja strateginen ajattelija, joka huolehtii, että toimituksella on parhaat mahdolliset olosuhteet tehdä loistavaa journalismia. Hän näkee ihmisten potentiaalin jo ennen kuin he itse sitä oivaltavat ja haluaa nostaa nuoria osaajia parrasvaloihin. 

Mielenterveyssovellus ja vihreän kemian vedenpuhdistusratkaisu tuottavimmat ideat  

Tuottava idea -kilpailun tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita ja edistää yrittäjyyden arvostusta. Voittajat saavat yrityksensä logon näkyviin New Yorkin Times Squaren valotaululle kilpailun yhteistyökumppanin Nasdaqin kautta.   

Kansallisen voiton yrityssarjassa vei BioSO4 Oy, joka on erikoistunut kansainväliselle kaivosteollisuudelle tarjottaviin vihreän kemian vedenpuhdistusratkaisuihin pyrkien kierrätettäviin ja mahdollisimman jätteettömiin prosesseihin yhdessä asiakkaiden oman osaamisen kanssa. Tuomaristo arvosti erityisesti sitä, että BioSO4 on lainsäädännön muutoksesta ja yleisestä ympäristöpaineesta markkinapotentiaalinsa ottava, sopivan yksinkertaisen tuntuinen ja rajattomasti skaalattava ratkaisu. 

Start Up -sarjan voitti mielenterveyspalveluissa käytettävä ohjelmisto Medified, joka tehostaa mielenterveyspalveluiden tuottavuutta ja mahdollistaa potilaan voinnin seuraamisen sovelluksen keräämän datan avulla. Medified auttaa vakioimaan hoitohenkilökunnan saamaa palautetta ja siten saatavaa hoitoa, sillä potilaiden on usein hankala antaa objektiivista kuvausta voinnistaan tai siitä miten ovat noudattaneet hoito-ohjeita.  

Tänä vuonna ei valittu voittajaa yhteiskuntasarjassa, mutta kunniamaininnan sai Auran kunnan Aurajoentien matkailutie. Lisäksi Genelec Oy valitsi kilpailijoiden joukosta idean, jossa on parhaiten hyödynnetty YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Tämä idea oli Start-Up sarjassa kunniamaininnan saanut Biovaaka Oy, joka on erilaisiin ammattikeittiöympäristöihin soveltuva hävikin jokapäiväisen ja täsmällisen seurannan, sekä näkyväksi tekemisen mahdollistava palvelukokonaisuus. 

Tuottava Idea -kilpailun palkitsemistilaisuus pidettiin 1.10.2021 Helsingin Pörssiklubilla. 

TEKSTI: Hanna Muukka 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Tilaa yhteiskuntavaikuttamisen uutiskirje

Next Post

Vuonna 2021 sukellettiin vaikuttamisen ytimeen

Vastaa
Read next

Uusia senaattoreita

Tuulia Pirttilä, senaattori #74855, Porin NKK Tuulia on tehnyt pitkän ja merkittävän uran nuorkauppakamarissa,…