Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Huomisen Johtaja

Ihminen sivistyy, kun hän voi toteuttaa itseään, kokeilla rajojaan ja kasvaa omiin mittoihinsa niin yksilönä kuin osana yhteisöä. Tarvitsemme yhteisöä innovatiivisuutta ja oma-aloitteisuutta tukevaksi moottoriksi. Sivistyminen on omaehtoisen oppimisen prosessi ja koko maailman pelastus. Parhaimmillaan aito, ihmisten välinen kohtaaminen ja yhteistyö ovat edistyksellistä oppimisen dialogia. Jos kohtaamiset joskus loppuvat, vain kohina jää. Varmistaaksemme kohtaamiset on meidän kehityttävä entisestään ja tähdättävä yhteistyöllä eteenpäin. 

Koulutus on uusi musta. Data on uusi öljy. Teknologia luo meille mahdollisuuksia informaatioon, mutta ihminen antaa sille suunnan ja päämäärän. Historian ja perinteiden tunteminen ovat hienoja asioita tiedostaa, mutta itse tekemisessä on oltava selkeä päämäärä, tavoitteet ja toimenpiteet, joilla varsinainen kehittyminen saavutetaan. Sivistys oppimisen ja osaamisen kehittämisen keinoin vaatii työtä, joskus jopa riskien ottamista ja epämukavuusalueelle astumista. 

Reilu vuosi sitten törmäsin kampanjasloganiin ”Meissä jokaisessa asuu pieni johtaja”. Tänä vuonna kuulin erään puheen yhteydessä, että ”vaaleissa voi joko voittaa, tai oppia”. Tuttuja sanoja, mutta sopivalla lauserakenteella ne saattavat aiheuttaa jotain normaalista poikkeavaa vipinää meistä useimpien korvien välissä. Kamarivuosi usein kulminoituu syksyn vaaleihin eri tasoilla aina paikallisesta toiminnasta jopa kansainvälisiin tehtäviin, mutta toimintaa on niiden välissäkin. Polku, jota valitsemme kulkea, on aina jatkuvaa oppimista, muiden ihmisten lisäksi itsensä kohtaamista ja parhaimmillaan haastamista jonkin uuden ja tuntemattoman asian edessä. 

What is the point of living if you can´t feel alive – on yksi lempimottojani. Voittajana on helppoa olla ja hymyillä, mutta ne, jotka kaatuessaan nousevat ja yrittävät uudelleen, ovat usein monia kokemuksia rikkaampia ja ymmärtävät pitkäjänteisen tekemisen merkityksen kokonaisuuden kannalta. Psyykkinen palautumiskyky eli resilienssi nousee arvoon arvaamattomaan, jota onneksi jokainen voi itsessään kehittää. 

Olkaa rohkeita kohdatessanne uusia juttuja. Kokeilkaa tehdä toisin kuin muut omalla twistillä. Uskaltakaa antaa mahdollisuus myös epäonnistumiselle. Kuten eräs viisas mies kerran totesi ”hölmöyttä on jatkaa samaa toimintaa ja odottaa eri lopputulosta”. 

Johtakaa omalla esimerkillä, mutta yhdessä vastuuta ja tietoa avoimesti jakaen. Huomisen johtajat tehdään jo tänään.  

Raikko Kavisto 
Kansallinen kokousneuvonantaja 2021 


2014 Turun Nuorkauppakamarin jäsen 
2016 kehitysjohtaja LOM 
2017 Projektijohtaja (Kiss My Business -kokouspäällikkö) 
2019 Kamarisparraamon jäsenkuiskaaja 
2020 A-alueen kehityspäällikkö RDM 
2021 COC Advisor 
2084 Sensei of everything 

Sarjayritteliäs, joka työskentelee kiinteistökehittämisen ja -sijoittamisen parissa. 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Suihkun kautta mestariksi

Next Post

Communication is the superpower of tomorrow’s leaders

Vastaa
Read next

Yhteistyön iloa

Senaattoriverkosto tuo iloa elämään ja tärkeää on myös verkostosta löytyvä tuki. Molemmille naisille useimmat…