Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Senaatti kamareiden tukena

JCI Senate in Finland ry:n eli tuttavallisemmin Suomen Senaatin säännöissä kuvataan Senaatin tarkoitus ytimekkäästi: ”Senaatin tarkoituksena on tukea nuorkauppakamaritoimintaa Suomessa sekä ylläpitää ystävyyttä jäsenten kesken.”

Senaatti kokoontui 20.-22.8. Tampereelle sääntömääräiseen vuosikokoukseensa Tampereen Nuorkauppakamarin senaatin isännöimänä. Viikonlopun aikana jäsenten vahva ystävyys ja halu ylläpitää verkostoja näinä poikkeuksellisinakin aikoina huokui lähes 250 osallistujan tapaamisesta. Kokouksessa keskusteltiin myös paljon kamareiden ja suomalaisen nuorkauppakamaritoiminnan tukemisesta.

Senaattoreita Tampereen vuosikokouksessa. Senaatin hallitus ja senaattorit näkyvät aktiivisesti eri tapahtumissa. Tule rohkeasti juttusille

Vaikka kahdeksankymmentäluvun ennätysjäsenmääristä on tultu noin puoleen, on nuorkauppakamaritoiminnalla edelleen vahva asema Suomessa. Emme kuitenkaan voi pitää sitä itsestäänselvyytenä, emmekä tuudittautua siihen, että näin on myös tulevina vuosikymmeninä. Ruotsissa on nykyisin n. 400 senaattoria, mutta vain viitisenkymmentä jäsentä ja Norjassa n. 500 senaattoria, mutta alle 100 jäsentä. Naapurimaitamme, jakaen hyvin samanlaisen kulttuurin ja yhteiskuntarakenteen. Maita, jotka olivat 30-40 vuotta sitten vahvoja kamaritoiminnassa, mutta eivät ole sitä enää.

Ilman vahvaa kamaritoimintaa myös Senaatti väistämättä hiipuu pikkuhiljaa. Sitä kehitystä ei kukaan toivo. Siksi Senaatti ja senaattorit haluavat jatkossakin olla nuorkauppakamaritoiminnan tukena. Senaatti voi vahvalla taseellaan tukea taloudellisesti ja jokaisella senaattorilla on valtavasti kokemusta ja verkostoja tukea paikallisesti kamaritoimintaa. Senaattorit eivät tuputa neuvojaan, mutta ovat kysyttäessä mielellään tukena ja apuna.

Kun maailma toivottavasti hyvin pian jo normalisoituu noin puolentoista vuoden poikkeusolojen jälkeen, on merkittävä huolenaihe, kuinka moni jäsenistä, koejäsenistä tai senaattoreista palaa mukaan toimintaan. Näin siitä huolimatta, että virtuaalitapahtumien kautta on pidetty aktiivisesti yhteyksiä yllä. Jos jollekin on aina oma aikansa ja optimaalisin ikkunansa, niin sellainen on juuri nyt mahdollisimman laajan tuen antamisessa nuorkauppakamaritoiminnalle. Senaatin uusi vastavalittu hallitus miettii omalta osaltaan yhdessä Suomen nuorkauppakamareiden hallituksen kanssa tapoja tukea kotimaista kamaritoimintaa niin taloudellisesti kuin muutoinkin. Hyviä ideoita kuunnellaan mielellään.

Kuva: Kari J. Hietala

Jarmo Malin

#65493

Senaatin puheenjohtaja

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Suomen Senaatin hallitus 2021 – 2022

Next Post

KokeiluCorner – Ensikertalaisena veneen puikoissa –merikelpoisuus saavutettu

Vastaa

JCI Senate in Finland ry:n eli tuttavallisemmin Suomen Senaatin säännöissä kuvataan Senaatin tarkoitus ytimekkäästi: ”Senaatin tarkoituksena on tukea nuorkauppakamaritoimintaa Suomessa sekä ylläpitää ystävyyttä jäsenten kesken.” 

Senaatti kokoontui 20.-22.8. Tampereelle sääntömääräiseen vuosikokoukseensa Tampereen Nuorkauppakamarin senaatin isännöimänä. Viikonlopun aikana jäsenten vahva ystävyys ja halu ylläpitää verkostoja näinä poikkeuksellisinakin aikoina huokui lähes 250 osallistujan tapaamisesta. Kokouksessa keskusteltiin myös paljon kamareiden ja suomalaisen nuorkauppakamaritoiminnan tukemisesta.  

Vaikka kahdeksankymmentäluvun ennätysjäsenmääristä on tultu noin puoleen, on nuorkauppakamaritoiminnalla edelleen vahva asema Suomessa. Emme kuitenkaan voi pitää sitä itsestäänselvyytenä, emmekä tuudittautua siihen, että näin on myös tulevina vuosikymmeninä. Ruotsissa on nykyisin n. 400 senaattoria, mutta vain viitisenkymmentä jäsentä ja Norjassa n. 500 senaattoria, mutta alle 100 jäsentä. Naapurimaitamme, jakaen hyvin samanlaisen kulttuurin ja yhteiskuntarakenteen. Maita, jotka olivat 30-40 vuotta sitten vahvoja kamaritoiminnassa, mutta eivät ole sitä enää. 

Ilman vahvaa kamaritoimintaa myös Senaatti väistämättä hiipuu pikkuhiljaa. Sitä kehitystä ei kukaan toivo. Siksi Senaatti ja senaattorit haluavat jatkossakin olla nuorkauppakamaritoiminnan tukena. Senaatti voi vahvalla taseellaan tukea taloudellisesti ja jokaisella senaattorilla on valtavasti kokemusta ja verkostoja tukea paikallisesti kamaritoimintaa. Senaattorit eivät tuputa neuvojaan, mutta ovat kysyttäessä mielellään tukena ja apuna.  

Kun maailma toivottavasti hyvin pian jo normalisoituu noin puolentoista vuoden poikkeusolojen jälkeen, on merkittävä huolenaihe, kuinka moni jäsenistä, koejäsenistä tai senaattoreista palaa mukaan toimintaan. Näin siitä huolimatta, että virtuaalitapahtumien kautta on pidetty aktiivisesti yhteyksiä yllä. Jos jollekin on aina oma aikansa ja optimaalisin ikkunansa, niin sellainen on juuri nyt mahdollisimman laajan tuen antamisessa nuorkauppakamaritoiminnalle. Senaatin uusi vastavalittu hallitus miettii omalta osaltaan yhdessä Suomen nuorkauppakamareiden hallituksen kanssa tapoja tukea kotimaista kamaritoimintaa niin taloudellisesti kuin muutoinkin. Hyviä ideoita kuunnellaan mielellään. 

Jarmo Malin  #65493  Senaatin puheenjohtaja 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Euroopan parasta debatointia

Next Post

Suomen Senaatin hallitus 2021 – 2022

Vastaa
Read next