Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Euroopan parasta debatointia

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin edustusjoukkue voitti debatoinnin Eurooppa-kilpailun.

Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen edustusjoukkue, Keskuspuiston Nuorkauppakamarin joukkue, on voittanut nuorkauppakamarien välisen Euroopan mestaruuskilpailun debatoinnissa. Debatointi eli väittely on tyypillinen harrastus esimerkiksi Brittien saarilla, ja tänäkin vuonna finaalissa kilpailtiin Irlannin joukkuetta vastaan. Eurooppa-kilpailuissa Keskuspuiston joukkueessa olivat mukana kapteeni Laura Merisaari, ensimmäinen puhuja Hanna Muukka sekä toinen puhuja Minna Karjalainen. Viime syksyn alue- ja kansallisessa kilpailussa ensimmäisenä puhujana oli Anita Härkönen.

– Debattimatkamme alkoi viime syksynä pääkaupunkiseudun debattiklubista, josta tie vei ensin voitokkaasti aluekilpailuihin ja sitten kansallisiin kilpailuihin. Määrätietoisuus, tiimityöskentely, debattituntemus ja argumentointitaito ovat olleet joukkueemme vahvuuksia aivan alkumetreiltä lähtien”, toteaa joukkueen kapteeni Laura Merisaari.

– Debatti-innostus on ollut nuorkauppakamarissa käsin kosketeltavissa, ja hyvästä osaamisen tasosta kertoo jo se, että aloitimme alue- ja kansallisissa kisoissa eri kokoonpanolla ja pystyimme pitämään saman hyvän tason, vaikka joukkueessamme vaihtui jäsen ennen kansainvälisiä kilpailuja”, jatkaa Minna Karjalainen.

Keskuspuiston joukkue debatoi alkuerissä Moldovaa vastaan ja välierissä vastassa oli New York Cityn joukkue. Finaalissa Keskuspuisto kaatoi Irlannin puolustaen aihetta To remain competitive in their industry, the future of work and education must continue to provide remote and online opportunities for young people, vapaasti suomennettuna pysyäkseen kilpailukykyisinä, työelämän ja koulutuksen tulee jatkossakin tarjota nuorille virtuaali- ja etämahdollisuuksia.

– Debatointitaidoista on myös suoraa hyötyä työelämään. Enää ei mene sormi suuhun tiukkojenkaan kysymysten edessä, vaan debatoinnin tuomilla taidoilla on helppo selvitä myös improvisoiduista esiintymistilanteista”, toteaa Hanna Muukka. Joukkueen matka jatkuu vielä syksyllä nuorkauppakamarien debatoinnin maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään nuorkauppakamarien maailmankokouksen yhteydessä marraskuussa.

Nuorkauppakamarille tyypilliseen tapaan opitut uudet taidot laitetaan verkostossa myös tehokkaasti kiertämään. Luvassa on mm. debattikoulutuksia ja -valmennuksia koko jäsenistölle sekä valmennusta tämän syksyn alue- ja kansallisissa kilpailuissa menestyville.

Teksti: Minna Karjalainen

Kuva: Heikki Lindfors

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Suomen Senaatin hallitus 2021 – 2022

Next Post

Social Selling muuttaa myyntiä/Myynti murroksessa/ Myynti vaatii oppimiskykyä  

Vastaa

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin edustusjoukkue voitti debatoinnin Eurooppa-kilpailun 

Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen edustusjoukkue, Keskuspuiston Nuorkauppakamarin joukkue, on voittanut nuorkauppakamarien välisen Euroopan mestaruuskilpailun debatoinnissa. Debatointi eli väittely on tyypillinen harrastus esimerkiksi Brittien saarilla, ja tänäkin vuonna finaalissa kilpailtiin Irlannin joukkuetta vastaan. Eurooppa-kilpailuissa Keskuspuiston joukkueessa olivat mukana kapteeni Laura Merisaari, ensimmäinen puhuja Hanna Muukka sekä toinen puhuja Minna Karjalainen. Viime syksyn alue- ja kansallisessa kilpailussa ensimmäisenä puhujana oli Anita Härkönen.  

”Debattimatkamme alkoi viime syksynä pääkaupunkiseudun debattiklubista, josta tie vei ensin voitokkaasti aluekilpailuihin ja sitten kansallisiin kilpailuihin. Määrätietoisuus, tiimityöskentely, debattituntemus ja argumentointitaito ovat olleet joukkueemme vahvuuksia aivan alkumetreiltä lähtien”, toteaa joukkueen kapteeni Laura Merisaari.  

”Debatti-innostus on ollut nuorkauppakamarissa käsin kosketeltavissa, ja hyvästä osaamisen tasosta kertoo jo se, että aloitimme alue- ja kansallisissa kisoissa eri kokoonpanolla ja pystyimme pitämään saman hyvän tason, vaikka joukkueessamme vaihtui jäsen ennen kansainvälisiä kilpailuja”, jatkaa Minna Karjalainen.  

Keskuspuiston joukkue debatoi alkuerissä Moldovaa vastaan ja välierissä vastassa oli New York Cityn joukkue. Finaalissa Keskuspuisto kaatoi Irlannin puolustaen aihetta To remain competitive in their industry, the future of work and education must continue to provide remote and online opportunities for young people, vapaasti suomennettuna pysyäkseen kilpailukykyisinä, työelämän ja koulutuksen tulee jatkossakin tarjota nuorille virtuaali- ja etämahdollisuuksia.  

”Debatointitaidoista on myös suoraa hyötyä työelämään. Enää ei mene sormi suuhun tiukkojenkaan kysymysten edessä, vaan debatoinnin tuomilla taidoilla on helppo selvitä myös improvisoiduista esiintymistilanteista”, toteaa Hanna Muukka. Joukkueen matka jatkuu vielä syksyllä nuorkauppakamarien debatoinnin maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään nuorkauppakamarien maailmankokouksen yhteydessä marraskuussa.  

Nuorkauppakamarille tyypilliseen tapaan opitut uudet taidot laitetaan verkostossa myös tehokkaasti kiertämään. Luvassa on mm. debattikoulutuksia ja -valmennuksia koko jäsenistölle sekä valmennusta tämän syksyn alue- ja kansallisissa kilpailuissa menestyville. 

Teksti: Minna Karjalainen 
Kuva: Heikki Lindfors 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Social Selling muuttaa myyntiä

Next Post

Senaatti kamareiden tukena

Vastaa
Read next