Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Verkostot tekivät urahaaveista totta

Anu Antikainen aloitti Kuopion Nuorkauppakamarin koejäsenenä kesäkuussa 2006. Siitä alkoi Antikaisen jo 15 vuotta kestänyt kamariura, joka tulee vasta tänä vuonna päätökseen. Nyt, oman kamarin puheenjohtajavuoden jälkeen, uusin työpaikka löytyi Pohjois-Savon ELY-keskuksesta ylitarkastajana.

Ihanan kamala epämukavuusalue 

Anu Antikainen aloitti tammikuussa TYÖ2030-kehittämisohjelman aluepilotissa projektipäällikkönä. Projektipäällikkyys oli yksi urahaaveista, jota Antikainen oli viime vuodet tavoitellut. Aluepilotissa on tarkoitus kehittää kahden alueen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon, työelämätoimijaverkostojen yhteistoimintaa sekä sparrata yrityksiä kehittämisen ja tuottavuuden kasvattamisen tiellä. – En olisi saanut tätä paikkaa ilman nuorkauppakamarissa rakentamiani alueellisia verkostoja ja verkoston johtamisen taitojani. Tunnen D-alueen. Varapuheenjohtaja- sekä puheenjohtajavuosina olin myös Kuopion alueen kauppakamarin osaamisvaliokunnassa JC-Kiltalaisena, Antikainen summaa.

Antikainen sanoo kuuluvansa siihen koulukuntaan, joka on ottanut nuorkauppakamaritoiminnan aina kirjaimellisesti oppimisjärjestönä. – Olen tehnyt tehtäviä, joihin minulla ei ole ollut mitään aiempaa osaamista. Olen halunnut kasvattaa työelämätaitojani, joita en koulunpenkillä ja työelämässä ole saanut. Kamarin oman puhekilpailijan estyessä Antikainen pääsi vielä puheenjohtajavuotenaankin edustamaan kamaria alueen puhekilpailussa. – Jännitti, mutta lopputulos myös lämmitti, myöntää Antikainen.

Elämää ja kamaria 

Antikainen kannustaa löytämään oman tapansa olla kamarilainen. – Kun olin parikymppinen imin kaiken tiedon ja toiminnan. Ikä on tuonut kuitenkin halun osallistua yhä enemmän yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tavoitella nuorkauppakamarin itselle antamaa tiettyä osaamista juuri tässä vaiheessa elämää. Samalla sydän sykkii myös oman kamarin uudelle strategialle. – Siinä onkin mietittävää, kuinka uudet koejäsenet saisivat sen saman kestävän kipinän, jonka itse aikoinani sain, Antikainen pohtii.

Työelämätaitojen ja menestysverkostojen kasvattaminen nuorkauppakamaritoiminnassa ei ole Antikaiselle klisee. Antikainen viimeistelee myös kauppatieteiden väitöskirjaansa, joka käsittelee tämän päivän johtajille asetettuja fyysisiä, psyykkisiä ja ulkonäöllisiä vaatimuksia. – Olen pystynyt yhdistämään kauppatieteellisen koulutukseni ja kamaritoiminnan työelämää edistäväksi paketiksi, jota ei todellakaan kaikilla ole, Antikainen tiivistää.

TEKSTI & KUVA: ANU ANTIKAINEN

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Johtajuuspolkua uudistamassa

Next Post

Towards positive impact on society

Vastaa
Read next