Polkuni toimitusjohtajaksi

Minustahan ei ollut missään nimessä tarkoitus tulla yrittäjää. Perheessäni tai suvussani ei ole yrittäjiä, joten yrittäjyys on lapsuudesta asti tuntunut kaukaiselta ja pelottavalta ajatukselta. Vähävaraisen perheen lapsena kuukausipalkkainen työ on tuntunut ihanan turvalliselta. En ole halunnut ottaa suuria taloudellisia riskejä ja hypätä yrittäjäksi. Yrittäjyys kuitenkin kiinnosti minua ja tunsin, että itseasiassa voisin olla yrittäjänä aika hyvä. Lopulta päädyin sivutoimiseksi yrittäjäksi harrastuksen kautta.  

Olen aina rakastanut ruoan tekemistä ja erilaisten reseptien kehittämistä. Jo pienenä lapsena lähdin kokkikerhoon ja innoissani tutustuin ruoanlaiton maailmaan. Korkeakoulu ja ura veivät kuitenkin aivan toiseen suuntaan. Työskentelen tälläkin hetkellä Rikosuhripäivystyksen keskustoimistolla verkkotyön koordinaattorina.  

Koronatilanne yllättäen tyhjensi kalenterin matkustelusta ja sosiaalisesta elämästä. Se toi mukanaan huomattavasti enemmän omaa aikaa ja seinien tuijottelua. Silloin keskityin entistä enemmän arjesta nauttimiseen, esimerkiksi ruokaan ja leivontaan. Niihin aikoihin tajusin, että vihdoin olisi aika toteuttaa haave omista ruoka-aiheisista nettisivuista. Kirjoittelin reseptejä, testailin niitä ja valokuvasin ruokia. Nautin ihan täysillä, kun pääsin toteuttamaan intohimoani. Keksin ’Kreivin keittiön’ ja aloin suunnitella logoa sekä muuta graafista ilmettä. Kun vauhtiin pääsin, päätin tarttua haasteeseen ja rakensin itse nettisivut. Opettelin hakukoneoptimointia ja kävijämäärien analysointia. Google on aika ihmeellinen maailma ja sen avulla onnistuu tekemään vaikeitakin asioita, kun jaksaa etsiä tietoa. Olen huomannut, että elämässä pääsee aika pitkälle, kun sinnikkäästi opettelee uusia asioita ja haastaa itseään.   

Kreivin keittiö lähti hienosti liikkeelle. Sosiaalisessa mediassa seuraajamäärät kasvoivat ja nettisivuille alkoi löytää ihmisiä. Sain hyvää palautetta kaikesta. Silloin innostuin, että voisin mielellään tehdä yrittäjien kanssa yhteistöitä ja tuottaa sisältöä myös muille yrittäjille. Silloin perustin sivutoimisen yrityksen Jenni Kreivi Tmi:n ja aloin tehdä töitä myös yrittäjänä. Pääosin yrityksellä tehdyt sisällöt liittyvät ruokateemoihin, mutta teen myös muidenkin aiheiden sisällön tuottamista. Yritykseni sisällön tuottaminen voi olla esimerkiksi videoiden, tuotekuvien tai reseptiikan tekemistä. En ole miettinyt itselleni nimikettä, mutta koska olen yrittäjä, voidaan minua kutsua vaikka toimitusjohtajaksi.  

Hyppäsin yrittäjyyteen käytännössä nollabudjetilla, kun olin tehnyt nettisivut ja muut itse. Sivutoiminen yrittäjyys on ollut siinä mielessä stressitöntä, että en ole millään tavalla taloudellisesti riippuvainen yrityksestä. Periaatteessa voin tehdä yrityksellä töitä juuri sen verran kuin huvittaa tehdä. Yrittäjyys on siis harrastukseni. Yrityksen tulot kuitenkin tuovat kivaa extrarahaa, jotka kaikki laitan suoraan säästöön unelmieni toteuttamista varten. 

Nuorkauppakamariharrastuksella on ollut todella suuri vaikutus yrittäjyyteeni. Ilman tätä harrastusta, en varmaan olisi yrittäjä. Yrityksen perustaminen vaati rohkeutta ja sain sitä nuorkauppakamarilaisilta. Useat riensivät myös auttamaan minua ja kertomaan hyviä vinkkejä. Nuorkauppakamari on tarjonnut hyödyllisiä koulutuksia esimerkiksi markkinointiin ja nettisivujen rakentamiseen liittyen. Olen myös löytänyt yhteistyökuvioita nuorkauppakamarin kautta. Tärkein asia on ollut se, että olen valtavasti inspiroitunut nuorkauppakamarilaisista huikeista yrittäjistä! Tykkään yrittäjyydestä ja huomaan keksiväni uusia haaveita koko ajan. Toisinaan haaveilen verkkokurssin tekemisestä ja reseptikirjan kirjoittamisesta. Toisaalta olisi kiva joskus päästä esimerkiksi jonkun yrityksen keulakuvaksi tai markkinointikasvoksi. Jalat maassa ja pää pilvissä jatkan matkaani yrittäjänä. Olen todella tyytyväinen, että hyppäsin yrittäjyyteen rohkeasti! 


TEKSTI JA KUVA: Jenni Kreivi 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Koulutustoiminta tukemaan projekteja

Next Post

Uteliaisuus, rohkeus, innovatiivisuus – vastuullinen tulevaisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read next