Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Jäsentietojen tarkistuksessa Jani Vilpponen

  • Vuosimalli ja rekisterinumero: 1968,  #67525 
  • Professio: toimitusjohtaja OP Tampere 
  • Koulutus: varatuomari, eMBA 
  • Perhe: vaimo ja kaksi aikuista lasta. 
  • Harrastukset: jääkiekko, hiihto, tennis, padel, golf, teatteri, mökkeily 
  • Erityistaidot: puutyöt ja kalastus 
  • Tase: viisi miljardia euroa (pankin) 

Pankit ovat perinteisesti olleet kuvataiteen ja kulttuurin tukijoina merkittäviä. Kokemuksesi ja näkemyksesi perusteella: jäljitteleekö taide elämää vai elämä taidetta?  

OP Tampereella on kohtuullisen iso taidekokoelma ja edelleenkin tuemme paikallisia taiteilijoita mm. ostamalla heiltä tauluja henkilökunnan merkkipäivälahjoiksi. Elämä on varmasti taidetta ja taide kuuluu elämään. Eli vastaan kyllä. 

Sinua muistuttavan henkilön sanotaan ostaneen auton käteisellä Monacossa. Miten kommentoit? 

Vastaan, että käykää näillä retkillä. Muistan kyllä tapahtuman ja minulla oli tilintarkastajani siinä kumppanina. Auto oli upea sininen Fiat 500. Mutta ostamatta se kuitenkin jäi. 

Erehdyttävän paljon Sinun ja David Hasselhoffin piirteitä omaava hengenpelastaja on nähty Yyterissä. Mitä ihmettä? 

Tässäkin tarina kasvaa ja kehittyy hienosti. Senaatin kokouksessa 2018 oli koko JC-Baywatch -tiimi mukana turvaamassa kokousta. 

Olet toiminut aktiivisesti omassa paikalliskamarissa ja sen senaatissa. Olet myös monissa muissa vapaaehtoisjärjestöissä aktiivinen; miten JCI-pohjaiset organisaatiot tuovat erilaista lisäarvoa muihin verrattuna? 

JCI-organisaatioissa minusta keskeistä ovat verkostot ja ’learning by doing’. Olen itse saanut sekä ystäviä että liikekumppaneita. Osallistuminen kansallisiin ja kansainvälisiin kokouksiin on kasvattanut ja antanut paljon kokemuksia. Learning by doing -metodia olen saanut hyödyntää mm. Sijoitusmessuissa sekä EC2001 ja Huippukokous 2006 -projekteissa. 

Edustat Suomen Senaatin vuosikokouksen 2021 pääyhteistyökumppanitriplaa OP Tampere + Pohjola + Ilmarinen. Miksi koet tärkeänä ja järkevänä näkyä ja tukea tässä yhteydessä? 

Osuuspankki on jäsentensä omistama suomalainen organisaatio, jonka tehtävänä on luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta ympärilleen. Osallistuminen nuorkauppakamaritoimintaan ja Senaatin vuosikokoukseen sopii hyvin perustehtäväämme. Myös JCI vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti. 

Mainitse mieleenpainuneimpia kokemuksiasi nuorkauppakamariaikana ja senaattorina. 

Kyllä oman puheenjohtajavuoden 2004 tapahtumat kokonaisuudessaan ovat erittäin mieleenpainuvia ja sieltä nostan Fukuokan maailmankokouksen kärkeen. Myös vierailu Asahikawan twinning-kamarin 60-vuotisjuhlissa oli ainutlaatuinen kokemus. Monia muita hienoja muistoja on oman kamarin hallituksen vaihtokokouksista milloin missäkin päin maailmaa, purjehdusreissuista Airistolla ja kansainvälisistä kokouksista, joihin usein olen osallistunut yhdessä vaimoni kanssa. 

Mikä on mieleenpainunein tai yllättävin liiketoiminnallinen kohtaaminen, jonka JC-harrastus on tuottanut? 

Mieleenpainuvia on useita, mutta yllättäviä vähemmän. Tähän voisin nostaa erään tamperelaisen IT-talon myynnin Intiaan, jossa pääsin konsultoimaan rahoitusjärjestelyihin liittyen. Yllätys oli se, että tapaamisessa oli mukana myös intialainen ostaja ja meidän piti rakentaa luottamus pankin esittelystä lähtien. 

Miten olet kokenut nuorkauppakamariyhteydet asiakkuuksien, toimittaja- ja työsuhteiden sekä luottamuksen rakennusperustana? 

JC on hyvä yhteinen nimittäjä ja antaa heti hyvän startin luottamuksen ja kumppanuuksien rakentamiseen. Loppu onkin sitten itsestä paljon kiinni. 

Onko nuorkauppakamarilainen helppo johdettava? 

Oman kokemukseni mukaan Tampereen nuorkauppakamarista voin sanoa, että on. Kun on yhteinen visio ja motivaatio kohdallaan, niin johtaminen on helppoa.  Viestintään ja sitouttamiseen tulee käyttää aikaa riittävästi ja varmistaa, että kukin pysyy mukana. Ongelmiakin toki aika ajoin on, mutta nekin asiat käsitellään henkilökohtaisesti ja asiallisesti. 

Senaatin yhteystiedot: suomensenaatti.fi
Share this article
Shareable URL
Prev Post

Yhteistyön iloa

Next Post

Kokeilucorner – Mindfulness kesytti ikiliikkujan

Vastaa
Read next