Huomisen johtajuus

Vuosi sitten tässä kohtaa oli vielä todella toiveikas fiilis, ja sitä se on edelleen. Tuntuu, että se mitä joskus pidimme normaalina, ei palaa kovin pian takaisin. Olemme voineet kuitenkin elää, kehittäneet kaikkea uutta, ja nähneet valoa tunnelin päässä jo pitkän tovin. Tämä, jos mikä on huomisen johtajuutta, jota kohti myös uusi strategiamme vie. 

Huomisen johtajuus sanoina antaa ehkä hieman väärän kuvan siitä, että riittää, kunhan huomenna kaikki on paremmin. Jos huomenna haluaa jotain, on ensiaskel otettava jo tänään. Näin olemme myös tänä vuonna voineet tehdä. Uusia projekteja, koulutuksia ja tapahtumia on saatu järjestettyä, ja jopa iso osa kamareista on pystynyt luomaan jäsenkasvua myös määrällisesti. Aivan mahtavaa!  

Tämän päivän jokainen teko, tai tekemättä jätetty asia, vaikuttavat siihen miltä huominen eli tulevaisuus näyttää. Mitä enemmän saat tehtyä tänä päivänä kehittäviä asioita, helpottaa se huomista ja jättää kasvupaikkoja uusille asioille. Kalenterin ollessa täynnä on kuitenkin vaikea löytää aikaa ja energiaa tehdä parantavia asioita. Välillä harrastan itse sitä, että putsaan kalenteria ja joutilaalle ajalle on luotava myös tilansa. Näin pystyy miettimään jotain uutta ja kehittävää. 

Huomisen johtajan paras taito tulevaisuudessa on olla äärettömän taitava kehittymään kaikkeen tarvittavaan, jota tulevaisuus tuo tullessaan. Monesti olen miettinyt, että kuinka tämän harrastuksen senaattorit tuntuvat olevan aina niin virkeitä ja ajanhermolla. Tämä uteliaisuus kehittymiseen ja halu pysyä ajanhermolla siitä, mitä maailmassa tapahtuu, on varmasti läpi elämän kantava voima. Ehkäpä nuorkauppakamaritoiminta on tukenut huomisen johtajan ominaisuuksia enemmän tai vähemmän aina. Tätä kiinnostuneisuutta asioita ja ihmisiä kohtaan vaaditaan myös tänä päivänä huomisen johtajilta. 

Usein, kun mietin huomisen johtajuutta, tuntuu, että yhtä oikeaa totuutta ei ole. Se kuva tai visio minkä tänä päivänä pystyy tästä miettimään, tuntuu muuttavan muotoaan hyvin usein. Tällaisen tavoitteen pitäminen, joka kehittyy jatkuvasti, voi olla hyvin haastavaa. Ainakin motivaatio tavoitella sitä voi välillä kärsiä. Ehkäpä huomisen johtajuus on kuitenkin isona visiona juuri sitä, mitä tänä päivänä pystyy juuri ja juuri sanoiksi pukemaan. Aina kannattaa kulkea kohti omaa visiota siitä, mitä huominen voisi olla. Sitä, jos mitä kannattaa tavoitella, niin omilla toimilla kuin tavoitteilla.  

Ari Saavalainen 
Kansallinen puheenjohtaja 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

ILOITSE, INNOSTA JA KANNUSTA

Next Post

Kokeilucorner – Porojooga kääntää käsityksen joogasta päälaelleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read next