Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Ammatillinen itsereflektio – vuosi nuorkauppakamarimaailmaa tekee ihmeitä

Vuosi nuorkauppakamaritoiminnassa muuttaa ihmistä. Se, mitä vuoden aikana on tapahtunut, jättää varmasti meihin oman jälkensä. Tämä on kuitenkin harrastus, jota tehdään töiden ja muun elämän ohella. Miksi tämä on vielä keksitty niihin elämän ruuhkavuosiin, kun kaikkea muutakin tuntuu tapahtuvan juuri nyt? Ehkäpä juuri siksi. Itse olen aina miettinyt, että asioihin intohimoisesti suhtautuva ihminen järjestää aikaa juuri niihin asioihin, joihin haluaa. Näin myös tässäkin harrastuksessa tuntuu olevan. Juuri niihin koulutuksiin tai tapahtumiin kyllä pääsee, jotka kokee tärkeänä ja, joihin todella haluaa osallistua.  

Viimeisen vuoden aikana olen itse päässyt kokeilemaan hyvin rajojani. Kuinka saat aikaa järjestymään, kun työnimu on vahva, kamarimaailmassa tapahtuu kaikenlaista mielenkiintoista, ja ai niin, kotonakin tapahtuu välillä jotain. Tämä, jos mikä on hyvä mankeli selvittämään, missä kohtaa omat rajat tulevat vastaan, ja löytämään ne jutut, joihin pitää kiinnittää huomiota tulevaisuudessa. 

Aika tuntuu aina rajallisena resurssina olevan hyvä kaveri ja pahin vihollinen. Teams- ja zoom-maailma tekivät sen, että asioita tapahtuu vähintään tuplamäärä aiempaan verrattuna. Ennen matkustettiin ja nähtiin kokouksissa – nykyään siirrytään työpäivän aikana teams-palaverista toiseen, ja sama jatkuu meillä iltaisin. Tässä tahdissa oman pään saaminen mukaan voi joskus olla haastavaa, ja olen ainakin itse huomannut sen, että jos tässä tahdissa ei ehdi riittävästi urheilla ja nukkua, niin jossain kohtaa asioita ei meinaa saada järjestykseen. Keho tarvitsee myös aikaa toipuakseen. Jos tätä aikaa ei saa järjestymään ja palauduttua riittävästi, alkaa tehot laskea jossain kohtaa. 

Parasta nuorkauppakamarimaailmassa on se, että meidän jäsenistömme koostuu erilaisista persoonista ja jokaisella on erilainen syy olla mukana tässä harrastuksessa. Se tuo mukanaan myös sen, että aiemmin totuttu kaava työyhteisöstä tai paikallisesti harrasteyhteisöstä, ei välttämättä täällä toimi. Tässä on juuri tämän harrastuksen suola – opi tuntemaan ihmisiä ympäri Suomen ja maailman, sekä erilaisista taustoista. Tästä taidosta uskon olevan erityisesti hyötyä tulevaisuudessa. Toki tässä, jos missä varmasti tarvitsee aina kehittymistä.  
 
 

Jokaisen on varmasti hyvä miettiä, mitä kuluneesta vuodesta on jäänyt käteen. Opinko jotain erityistä, jonka osaan siirtää työelämään ja muuhun elämään? Itse opin ainakin sen, että joka vuosi en aio ehkä rajoitinta vasten vetää. Kun rajat on katsottu, voi niitä oppia myös välttämään ja tehdä asioita, jotka pitää mielen ja kehon ruodussa.  

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Becoming a leader – Interview with Olga Khaustova, JCI Russia Deputy President

Next Post

Tohmajärven lahja johtajamaailmalle

Vastaa
Read next