Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Tuottava Idea –kilpailun kansalliset voittajat palkittu Pörssitalolla

Palkintojenjakotilaisuus on pidetty yhdessä kilpailun yhteistyökumppani Nasdaqin kanssa

Tuottava Idea on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia, nostaa esille uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Tavoitteena on myös nostaa yrittämisen yleistä arvostusta ja korostaa uusien ideoiden ja riskinoton merkitystä kansantalouden kasvun ja kansallisen hyvinvoinnin lisäämiselle. Kilpailulla on pitkät perinteet ja sen juuret ovat vuodessa 1977.

Voittajat ja tuomariston kommentit

Yrityssarja: Naava

Naava-viherseinä on älykaluste, joka yhdistää luonnon oman puhdistusvoiman suomalaiseen huipputeknologiaan. Naava on ainutlaatuinen biologinen ilmanpuhdistin, joka puhdistaa sisäilmaa epäpuhtauksista, tuottaa luonnollista ilmaa tilalle ja nostaa ilmankosteuden optimaaliselle tasolle. Yksi Naavan kasvi vastaa puhdistusteholtaan yli sataa tavallista huonekasvia.

Tuomariston kommentit:

Naava on poikkitieteellinen. Naava-viherseinän luova toteutustapa ja yhtiön vahva kansainvälistyminen heti toiminnan alkumetreiltä vakuutti tuomariston. Tuote lisää yleistä hyvinvointia ja jaksamista. Puhtaan ilman tarve kasvaa merkittävästi sen myötä, kun kaupungistuminen ja digitalisaatio etenevät. Yhä suurempi osa meistä viettää työ- ja vapaa-aikansa sisätiloissa. Tuotteen brändäykseen ja markkinointiin on panostettu selvästi ja kansainvälistymismahdollisuudet ovat merkittävät. Tässä on globaalin menestystarinan makua.

Yhteiskuntasarja: Seinäjoen ammattikorkeakoulu – Digital Factory

SeAMK Digital Factory toimii digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin innovatiivisena oppimisympäristönä ja jokapäiväisenä työkaluna insinöörikoulutuksessa. Teknologiayrityksille se on osaamiskeskus sekä testi- ja demoalusta yritysten kehittäessä valmiuksiaan teollisen internetin, digitalisaation ja robotiikan täysipainoisessa hyödyntämisessä omissa tuotteissaan ja tuotannossaan.

Tuomariston kommentit:

Digital Factory tarjoaa yrityksille kustannustehokasta ja nopeaa ennakkovalmistautumista tuotannon käytännön toteuttamiseen ja linkittää haastavassa työllistämistilanteessa opiskelijat ja käytännön työelämän hienosti toisiinsa. Tämä synnyttää uusia mahdollisuuksia kaikille osapuolille uudistaa toimintaa ja vastata digitalisaation haasteisiin. Erinomainen konsepti, jossa on myös laajentamismahdollisuuksia tulevaisuudessa. Yhteiskunnallinen vaikutus on merkittävä.

Palveluliiketoimintasarja: Vincit – Älylasit pysäköinnintarkastajalle

Vincitin toteuttaman intoParking-sovelluksen idea on parantaa kaupungeista löytyvän pysäköinninvalvontayksikön kustannustehokkuutta, nopeutta ja ergonomiaa. Kaupungeissa ympäri maailmaa käytetään edelleen lähes pelkästään vanhanaikaisia tulostimen ja proprietary-päätelaitteiden yhdistelmiä. Vincitin kehittämä älylasisovellus on pysäköinnintarkastajille uusi ja modernia teknologiaa hyödyntävä ratkaisu perinteiselle julkiselle markkinalle.

Tuomariston kommentit:

Pysäköinninvalvonta on siirtymässä uudelle tasolle ja laajat kansainväliset markkinat odottavat poimijaansa. Uusi innovaatio, joka tulee muuttamaan perinteisen toiminnan muotoa merkittävästi. Pysäköinninvalvonnassa digitaalisten menetelmien mahdollisuudet ovat merkittävät ja tässä pilotissa avataan ovea siihen maailmaan, mihin pysäköinninvalvonnassa ollaan menossa. Pysäköinnintarkastajien työ tehostuu, mutta samalla myös avautuvat mahdollisuudet parantaa asiakaskokemusta ja jatkossa integroida erilaisia kumppaneita palvelutuottajiksi mukaan. Tuomaristo jää mielenkiinnolla odottamaan, mihin muihin toimiin älylaseja keksitään soveltaa.

Tuottava Idea -kilpailusta lyhesti

Kilpailun suojelija vuonna 2016 on Suomen pörssin hallituksen puheenjohtaja Lauri Rosendahl. Yhteistyökumppaneina kilpailussa ovat Suomalaisen Työn Liitto, Nasdaq Suomi, Grano ja Kultajousi.

Tänä vuonna kilpailuun on osallistunut 41 alle kolmevuotiasta, jo tuottavassa käytössä olevaa ideaa jakautuen neljään maantieteelliseen kilpailualueeseen. Kilpailusarjoja on kolme: yrityssarja, yhteiskuntasarja ja palveluliiketoimintasarja. Kunkin alueen voittajat ja kunniamaininnat etenivät kansallisen tuomariston arvioitaviksi.

Kansalliseen tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna Erja Retzén (asiakkuusjohtaja, Nasdaq), Tero Lausala (toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto) ja Mervi Vuorinen (kansallinen puheenjohtaja, Suomen Nuorkauppakamarit Ry). Tuomariston sihteerinä toimi Kristian Seppänen (kansallinen kilpailupäällikkö, Suomen Nuorkauppakamarit Ry).

Jokainen kansallisen kilpailun voittaja on saanut onnittelutekstin New Yorkin Time Squaren valotauluun. Kuvattu ja raamitettu onnitteluteksti voittajan logolla on luovutettu jokaiselle voittajalle.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Kristian Seppänen

Kansallinen projektipäällikkö, Tuottava Idea 2016
Suomen Nuorkauppakamarit ry

kristian.seppanen@jci.fi
040 353 7475

www.tuottavaidea.fi
nuorkauppakamarit.fi

 

Suomen Nuorkauppakamarit on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä n. 2 500 ja yhdessä alumnien kanssa noin 5 000. Globaalisti JCI toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Aikuisystäviä, itsensä kehittämistä ja mahtavia kokemuksia

Next Post

Aktiivinen toiminta nuorkauppakamarissa toi senaattori-arvon

Read next