Tekemisen vuosi 2014

17/04/2015

Vuonna 2014 vaikutimme suomalaiseen, kestävään johtajuuteen yhdessä laajan ja monipuolisen yhteistyökumppani- ja sidosryhmäverkostomme kanssa. Tarjosimme erilaisia konkreettisia mahdollisuuksia harjoitella johtamista ja vaikuttamista aina globaalissa mittakaavassa asti. Teimme yhteiskunnallisesti vaikuttavia, yksilötietoja ja -taitoja kehittäviä projekteja. Edistimme asioita, joihin uskomme ja kerroimme myös miksi teemme mitä teemme. Tekemisellämme oli tarkoitus. Tarkoitus, jonka juuret juontavat aina nuorkauppakamarin perustamisen alkulähteille, vuoteen 1915.

Sadassa vuodessa maailma on muuttunut. Nuorkauppakamaritoiminnan perusideologia ei. Itsensä kehittäminen ja positiivisen muutoksen aikaansaaminen yhteiskunnassa olivat ja ovat edelleen ajankohtaisia asioita. Ja siksi uskallan väittää, että uudistaessamme strategiaamme vuonna 2012, teimme oikeita valintoja. Kirkastimme toimintamme tarkoitusta ja päämäärää. Löysimme nuorkauppakamarimaisen tavan vaikuttaa tulevaisuuteen, johtajuuteen ja yhteiskuntaan.

Nuorkauppakamaritoiminnan kirkastunut tarkoitus ja selkeämpi, konkreettinen päämäärä näyttäytyivät toiminnassamme aktiivisina ja monipuolisina tekoina. Vuosi 2014 oli tekemisen vuosi. Teimme oikeita asioita ja edistimme strategisia tavoitteita. Keskityimme tavoitteellisen ja kahdensuuntaisen vuorovaikutuksen lisäämiseen, aitoihin kohtaamisiin ja avoimuuteen. Pystyimme tukemaan jäsentemme kehittymistä ja kasvamista useilla eri alueilla. Vahvistimme jäsentemme työelämätaitoja antamalla konkreettisen harjoittelualustan. Annoimme jäsenillemme mahdollisuuden ottaa ja kantaa vastuuta, kokeilla omia rajojaan ja johtajuuttaan. Ja me onnistuimme. Saimme aikaiseksi uusia kokemuksia, oivalluksia, oppimista, kasvua ja verkostoja – ystävyyttä unohtamatta.

Nuorkauppakamarilaiset, yhteistyökumppanit, sidosryhmät, keskusliitto. Oli ilo ja kunnia kulkea kanssanne. Toimintakertomuksen rakentuessa oli hienoa havaita kuinka jokainen meistä vaikutti omalla, aktiivisella tekemisellään asioihin. Kiitos, että osallistuitte ja mahdollistitte vuoden 2014.

Irene Lamberg
kansallinen puheenjohtaja 2014
Suomen Nuorkauppakamarit ry

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn