Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Rohkeutta unelmoida

KUN SUOMEN NUORKAUPPAKAMARIEN VUODEN 2020 KANSALLINEN PUHEENJOHTAJA MICHAELA PALMBERG KUULI ENSIMMÄISEN KERRAN KAMA-RITOIMINNASTA, HÄN AJATTELI, ETTEI SE OLE HÄNEN KALTAISENSA INTROVERTIN JUTTU. –JUURI SIKSI SINUN PITÄÄ LIITTYÄ, KEHOTTI TOIMINNASTA KERTONUT HENKILÖ.

 

Tampereella nykyään asuva Michaela Palmberg, 34 vuotta, lähti mukaan nuorkauppakamaritoimintaan kahden tunnin varoitusajalla. Tuolloin Michaela asui ja työskenteli Vaasassa, lähellä synnyinkuntaansa Kristiinankaupunkia.
– Minulle soitettiin, että parin tunnin päästä olisi Start! -koulutus, pääsenkö mukaan, hän kertoo.
Vaasan nuorkauppakamarin toiminta oli tuolloin ollut jonkin aikaa hyvin hiljaista. Joulupuu-keräystä oli toteutettu vuosittain erään senaattorin toimesta, mutta muuta toimintaa ei juurikaan ollut.
Michaela puhalsi kamariin nopeasti uutta energiaa. Vaasan nuorkauppakamarin täyttäessä seuraavana vuonna 55 vuotta juhlallisuuksiin osallistui yli sata henkeä. Kamari järjesti samana vuonna myös alueen hallitusakatemian.

Nuorkauppakamaritoiminta tuntui alusta saakka Michaela Palmbergin jutulta, koska toiminnan arvomaailma vastasi hänen omaansa. Hän ei kuitenkaan uskonut, että hänessä koskaan olisi puheenjohtaja-ainesta.
 – Osallistuessani ensimmäiseen kansalliseen kokoukseen kauhistelin miten ihmiset uskalsivat nousta lavalle puhumaan, hän kertoo.
    Michaela valittiin vaalikokouksessa 2014 Vaasan nuorkauppakamarin jäseneksi ja hänen epäröinnistään huolimatta saman tien myös puheenjohtajaksi. Käännöstoimistoyrittäjänä työskentelevää Michaelaa jännitti oma ensimmäinen vaalipuhe niin paljon, että hän piti sen ranskaksi.
 – Jotta mahdollisimman harva ymmärtäisi, hän nauraa.
 Hän toimi Vaasan nuorkauppakamarin puheenjohtajana kaksi vuotta. Nopeasti tie vei myös alue- ja kansallisen tason tehtäviin vastaamaan kansainvälisyydestä.
Puheenjohtajavuosien aikana omaa esiintymistä oli harjoiteltava. Muiden positiivinen palaute lisäsi Michaelan uskoa itseensä. Vuoden 2016 Nordic Academyssa hän uskaltautui haaveilemaan edelleen kansallisen puheenjohtajan tehtävästä.
– Erilaisten johtamistapojen näkeminen on auttanut hahmottamaan omia vahvuuksia sekä kehittymään. Kaikissa persoonallisuustyypeissä on vahvuutensa, myös niissä hiljaisemmissa ja rauhallisemmissa, Michaela kannustaa muita vähemmän ekstrovertteja.

Vuodelle 2020 Michaela peräänkuulutta Suomen nuorkauppakamarilaisilta muutosrohkeutta. Työlistalla on muun muassa strategia vuosille 2021-2024, uusien kumppanuuksien rakentaminen sekä viestintäuudistuksen jalkauttaminen.
– Toivon, että kamarit läpivalaisevat toimintaansa ja uskaltavat esimerkiksi antaa tilaa uudelle luopumalla aikansa eläneistä toimintatavoista. Toivon myös osallistavuutta niin sidosryhmien kuin jäsenten suuntaan.
Michaela pyrkii puheenjohtajavuonnaan kasvamaan parhaaksi versioksi itsestään. Oman kehittymisen lisäksi hänen elämänsä suola on kansainvälisyys. Onkin mahdollista, että hänet voidaan nähdä tulevaisuudessa kansainvälisissä JC-tehtävissä.
 – Olen luvannut palvella järjestöä niin kauan kuin luottamusta minuun löytyy. Olisi kunnia edustaa Suomea nuorkauppakamareita jatkossakin maailmalla. Haluan jatkaa kamariuraani.
Michaela on muun muassa kiertänyt kaikkien maanosien JC-kokoukset vuonna 2017 ja hankkinut muutenkin kokemuksia yli 60 eri maasta.

Michaela Palmbergin puheesta kuulee, että nuorkauppakamaritoiminta on antanut hänelle paljon. Koejäsenenä ollessaan hänelle kerrottiin, että toiminta antaa niin paljon, kuin sille itsestään antaa.
– Minulle toiminta on antanut kymmenkertaisesti takaisin. En tiennyt millaista elämä voisi olla ennen nuorkauppakamaritoimintaan lähtemistä. Olen saanut rohkeutta unelmoida.
– Pienenä tyttönä rakastin Aladdinia ja haaveilin omasta taikamatosta. Kamaritoiminta on antanut minulle tuon uuden maailman avanneen taikamaton ja toivon, että voimme tarjota samanlaisia kokemuksia kaikille jäsenillemme, Michaela valottaa ajatuksiaan toiminnasta.

TEKSTI SARI KAHRI

 

FAKTA

  • Michaela Palmberg
  • Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen puheenjohtaja 2020
  • Vaasan Nuorkauppakamarin jäsen
  • Senaattori #77781
  • Käännöstoimistoyrittäjä
  • Filosofian maisteri (ranskalainen filologia), Åbo Akademi
Share this article
Shareable URL
Prev Post

Tulevaisuuden johtaja antaa vapautta ja tilaa oppia

Next Post

Tiina Laurila Helsingin Nuorkauppakamarista senaattoriksi #78145

Read next

Meriitti 1/2014

Meriitti 1/2014 on ilmestynyt. Lue uusin Meriitti heti sähköisenä. Meriitti on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n…