Kehity johtajaksi  Nuorkauppakamarissa  

Nuorkauppakamarin uuden strategian mukaisesti olemme “edelläkävijöiden kasvualusta kohti parempaa johtajuutta ja vastuullisia tekoja”. Näin hieno lause ei ollut itselläni mielessä kun liityin kamariin 12 vuotta sitten. Tuolloin minulla oli epämääräinen käsitys ihmisiin tutustumisesta ja kivoista tapahtumista. Ihailin kamarimme puheenjohtajia, joilla tuntui olevan sana hallussa ja ajattelin, että minulla ei ole rahkeita samaan. Kuitenkin vuosien kuluessa huomasin, että aiemmin vaikeina pitämäni asiat olivatkin mahdollisia. 

Miten kehittyminen kamarissa tapahtuu? Nuorkauppakamari tarjoaa erinomaisia koulutuksia, mutta koulutuksissa istuminen ei riitä. Kehittymistä tapahtuu tekemällä ja kokemalla. Kun käytännössä joudut ratkaisemaan vastaan tulevia asioita ja miettimään miten ja keiden kanssa tavoitteet saavutetaan. Kehittyminen on oikeastaan suurelta osin henkistä. Kokemuksien myötä itseluottamuksesi kasvaa, ja alat näkemään uusia mahdollisuuksia. Myös kamarin kannustavalla ilmapiirillä on iso merkitys siinä, että uskallat tarttua uusiin mahdollisuuksiin. 

Minulle tärkeimpiä kehityskokemuksia ovat olleet oman kamarin projektit, puheenjohtajuus, kokouspäällikkyys ja viestintäjohtajana toimiminen. Kaikissa olen päässyt ja joutunut haastamaan itseäni. Miten järjestetään 10 000 ihmisen tapahtuma Töölönlahden rannalla? Miten kasvatetaan kamarin jäsenmäärää? Missä kanavissa toimintaamme kannattaisi markkinoida? Kysymyksiä on lukemattomia. Eniten olen kuitenkin oppinut erilaisilta ihmisiltä, joiden monipuolisuus on toimintamme rikkaus. 

Tähän 12 vuoteen mahtuu todella pitkä lista kokemuksia, upeita ihmisiä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Nuorkauppakamari on parhaimmillaan hyvin poikkeuksellinen harrastus. Jos todella ottaa kamarin tarjoamista mahdollisuuksista kiinni, omaa kehittymistä ei voi välttää. Itse koen, että kamarissa olen saanut olla parhaimmillani, ja olen päässyt kehittämään vahvuuksia, joista hyödyn lopun elämääni. Kamaritoiminnalla on ollut erittäin iso merkitys kehittymisessäni johtajaksi. 

Teksti: Anni Rasinen 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Skills evolve so do leaders 

Next Post

Kehittyvä johtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read next