Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Ihmiset sen tekivät

Olemme etuoikeutettuja me nuorkauppakamarilaiset. Meillä on etuoikeus ja sitä kautta kilpailuetu. Etuoikeus siihen, että saamme moniammatillisessa ja halutessamme myös kansainvälisessä yhteisössä keskustella ja kehittää vuorovaikutustaitojamme päivästä ja vuodesta toiseen. Kilpailuetu syntyy siitä, että ymmärrämme käyttää tätä hyväksemme arjen tekemisessämme, sekä töissä että vapaa-ajalla.

Luin juuri hiljattain Daniel Kahnemanin kirjasta tutkimuksesta, jonka mukaan ihmisen tullakseen onnelliseksi on tehtävä enemmän niitä asioita, jotka tuovat nautintoa. Mietin, miksi aika Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtajana, oman silloisen kotikamarini Kuusamon Nuorkauppakamarin puheenjohtajana ja lukuisissa projektin johtotehtävissä teki minut onnelliseksi.

Ihmiset, ihmiset sen tekivät. Meitä oli monesta ammatista ja monenlaisia persoonallisuuksia. Syntyi keskustelun ilotulitusta. Tiedättehän, sitä sellaista, jossa toivoo, että aika pysähtyisi. Niitä, jossa syntyi toinen toistaan hienoimpia ideoita ja luovuudelle oli sijaa. Sitten oli niitä, joissa väittely ja eriävät mielipiteet synnyttivät välillä turhautumisen tunteita, silti synnyttäen ja syventäen ystävyyttä ja välittämistä.

Tämän päivän yksi tärkeimmistä työelämän taidoista on kyky hyödyntää toisten ihmisten osaamista. Kyky tunnistaa, missä oma osaaminen loppuu ja toinen voi jalostaa osaamistani eteenpäin. Tämä edellyttää kykyä kyseenalaistaa, neuvotella ja debatoida.

Tässä on meidän kilpailuetumme. Taidot ja tiedot ovat tärkeitä, mutta keskustelu synnyttää ideoiden ja ajatusten ketjun, jossa luovan hullun kyky synnyttää valopäisiä ideoita, myyntimiehen kyky vakuuttaa asiakkaan, ja talousneron numeronikkarointi jalostaa kokonaisuuden uudeksi kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Heittäydy ja anna itsellesi mahdollisuus tulevaisuuden tekijänä. Koulut kartuttavat tietoa, me teemme tiedoista tekemisen kautta taitoa ja keskustelun kautta osaamista, jota yksi ihminen ei voi synnyttää. Poikkeukselliset ajat tarvitsevat poikkeuksellisia tekijöitä. Oletko sinä yksi heistä?

TEKSTI: HENNA VÄÄTÄINEN, KANSALLINEN PUHEENJOHTAJA 2013

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Muutosvalmius vauhdittaa menestystä työelämässä

Next Post

Shanghai tai Helsinki – Näistä johtamisen tavoista pidän kiinni

Read next