Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Ihan Mikkelistä

Kun vaaditaan nopeaa ja rohkeaa heittäytymistä ja omien mukavuusalueiden ylittämistä, voidaan myös saavuttaa jotain uutta ja merkittävää. Kun maaliskuussa

2020 oltiin uuden edessä, ei Mikkelin nuorkauppakamarissa jääty miettimään, vaan luotiin todella nopealla aikataululla ’Ihan Mikkelistä’ -verkkopalvelu auttamaan erityisesti riskiryhmäläisiä, karanteeniin asetettuja sekä muita kansalaisia saamaan ja löytämään apua. Tärkeää oli myös tukea paikallisia yrityksiä ponnistelussa asiakaskatoa vastaan – saattaa avuntarjoajat mahdollisimman lähelle sitä tarvitsevia.

Matalan kynnyksen ilmainen täyden palvelun palveluhakemisto tuki paikallisten yritysten taloutta, mahdollisti työpaikkojen pysyvyyden lomautusaallon aikana sekä lievensi konkurssin uhkaa monissa pienissä yrityksissä. Projektin näkyvyydestä kertoo Mikkelin kaupungin mielikuva- ja brändikyselyn tulos; ’Ihan Mikkelistä’ oli syksyllä 2020 kaupungin tunnetuin slogan kaikista käytössä olevasta yli 20 sloganista.

Kamarin tunnettuus paikallisten toimijoiden keskuudessa lisääntyi sen kontaktoidessa yli 100 yritystä, lukuisia yhdistyksiä ja yhteisöjä sekä myös yksityishenkilöitä. Projekti toimi erinomaisena lähtölaukauksena yhteistyölle Mikkelin kehitysyhtiön kanssa. Mikkelin nuorkauppakamarin visio on olla alueensa rohkein suunnannäyttäjä ja rooliin sopien sivusto on jo myyty eteenpäin Mikkelin kehitysyhtiölle. Onnistuneesti on luotu projekti, joka on muunnettavissa jatkuvaan käyttöön ja myös monistettavissa muualle.

’Ihan Mikkelistä’ -projektiin palataan kuitenkin vielä elokuussa, sillä projekti on voittanut vuosittain jaettavan senaatin palkinnon, joka myönnetään paikalliselle nuorkauppakamarille tunnustuksena parhaasta yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävästä projektista. Palkinto on yksi senaatin näkyvimmistä muodoista tukea kamarien toimintaa. Senaatin palkintoraati arvosti erityisesti nopeutta ja rohkeutta, jolla uudenlaiseen projektiin ryhdyttiin. Mikkelin delegaatio on kutsuttu paikalle Senaatin vuosikokoukseen elokuussa esittelemään projekti ja vastaanottamaan 5 000 euron palkintoshekki. Varmasti kuluvanakin vuonna kamareissa ympäri Suomen uskalletaan lähteä rohkeasti toteuttamaan uusia ideoita ja projekteja.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Suomen Nuorkauppakamarit mukana 4H:n ”Kadonneen kesätyön metsästys”-kampanjassa

Next Post

Vastuullinen sijoittaminen tutuksi nuorkauppakamarilaisille

Vastaa
Read next