Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Euroopan paras Lauri

LAURI OKSANEN – EUROOPAN PARAS PUHEENJOHTAJA. SAAVUTUS JOKA EI LIIAN USEIN OLE OSUNUT SUOMALAISEN JAYCEEN URALLE. MIELENKIINTOISINTA ON KUITENKIN HENKILÖ PALKINNON TAKANA. ANTAA MIEHEN ITSE KERTOA TARINANSA…

 

KUINKA KAIKKI SAI ALKUNSA?

Liityin Tampereen Nuorkauppakamariin vuonna 2012, olin etsinyt verkostoa jossa voisin kasvattaa omaa osaamistani ja siskoni suositteli kamaritoimintaa. En tuntenut kamarista entuudestaan ketään, enkä tuntenut toimintaa vielä tässä vai­heessa muutenkaan. Ensimmäinen puoli vuotta menikin hieman ohi, mutta kesään tultaessa päätin aktivoitua ja osallistuin Team City Challenge -projektiin. Projektiin osallistuminen avasi silmäni ja ymmärsin mistä Nuorkauppakamarissa on kyse. Ystävistä, ihmisistä joiden kanssa on kiva tehdä yhdessä jotain hullua, kuten vaikka­pa jättiritsa Keskustorille.

MILLAISTA ON KAMARINHALLITUSTYÖSKENTELY?

Olin useana vuonna aktiivinen projekteissa ja niinpä päätin hakea varapuheenjohtajan paikkaa vuonna 2014. Pääsin mukaan hallitukseen, jossa olin INT, eli kansain­välisyyslohko. Seuraavana vuonna olin COM, eli yhteiskuntalohko. Vuonna 2016 oli vuorossa IND, eli yksilölohko ja vuonna 2017 toimin kamarin puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaroolit kasvattivat minua puheenjohtajan rooliin. Tunsin projektit hyvin, mutta pakko tunnustaa, että pu­heenjohtajan työmäärä pääsi yllättämään. Olin valmistautunut vuoteen suunnitel­mallisesti, mutta luonnollisesti puheenjohtaja ensisijaisesti pal­velee jäsenistöä. Projektipäälliköt sekä loistava hallitus olivat onnistuneessa vuodessa tär­keässä roolissa. Myös hallituksen sisäinen vuoropu­helu oli tärkeässä roolissa omassa hallitustyöskente­lyssäni ja yhteis­työn merkitystä niin hallituksen kuin projektipäälliköiden kanssa ei voi liiaksi korostaa. Tärkein oppi vuodeltani oli esimiesroolin sisäistäminen. Puheenjohtaja kantaa vastuun kaikissa tilanteissa, tukee jäsenistöä ja on kasvot kamarista ulospäin.

MILTÄ VOITTAMINEN TUNTUU?

En voittanut Alue C:n paras puheenjohtaja -palkintoa, joten Suomen paras puheen­johtajavoitto tuli suurena yllätyksenä. Eu­roopan parhaan Puheenjohtajan palkintoa vastaanottaessa Riikassa tuli vastaan epä­usko – näinkö tässä todella kävi? Lopulta palkintoja tärkeämpää on kuitenkin se aito tekeminen. Jäsenistön fiilis määrittelee onnistuneen vuoden ja uskoisin, että myös tällä mittarilla onnistuimme todella hyvin.

Tulevaisuus Kamaritoiminnassa jatkuu, sillä sain senaattoripinssin rintaani. JC-toiminta on tuonut elämääni sisältöä, jota en edes uskaltanut 2012 haaveilla ja saan jatkaa tätä matkaa nyt senaattorina. Kiitän sydämeni pohjasta kaikkia niitä ihmisiä keiden kanssa olen JC-urallani saanut olla tekemisissä – ihmiset on tämän toiminnan ydin.

TEKSTI: ERNO HOLMBERG

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Hyvää johtajuutta etsimässä

Next Post

Aurajoen varrelle suunnitellaan virallista matkailutietä

Read next

Unelmista totta

Kun Päivi Tiura-Paavolalta kysyy, mikä oli parasta hänen vuodessaan Akaan Nuorkauppakamarin presidenttinä, on…