Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Vaikuttavan toiminnan vuosi 2023

Mitä sinä haluat muistaa nuorkauppakamarivuodesta 2023? Tässä kohtaa kamarivuotta uudet tekijät katsovat eteenpäin, kun virkaa tekevillä hanskat putoavat niin että kopse käy. Vuosi per virka on nopea pyrähdys, varsinkin, kun valmistautuminen seuraavaan alkaa usein jo puolivälissä meneillään olevaa virkaa. Nuorkauppakamari on kasvualusta, joka mahdollistaa vaikuttamisen yhdessä ja kasvattaa rohkeita huomisen johtajia.

Me nuorkauppakamarilaiset emme halua olla sivustakatsojia. Me haluamme olla se muutos, jonka haluamme maailmassa nähdä. Siksi ensi vuoden teemana on vaikuttava toiminta. Suomen Nuorkauppakamarit täytti tänä vuonna 65 vuotta. Vaikuttavaa toimintaa on tehty läpi vuosikymmenten. Ensi vuonna ei keksitä pyörää uudelleen, vaan käytetään niitä vahvuuksia, joita meillä jo on. Vaikuttavaa on kaikki se kamaritoiminta, mitä 64 nuorkauppakamarissa tehdään eri puolilla Suomea.

Meillä on valtavan hienoa projektitoimintaa, jossa puututaan juurisyihin, ja monipuolisia koulutuksia, joissa kamarilaiset oivaltavat ja oppivat uutta. Meillä on laaja skaala erilaisia tekemisen paikkoja, joissa jokainen voi oppia uusia taitoja käytännössä. Ensi vuonna kaikkia näitä oppeja aletaan sanoittaa työelämässä tunnistettavaan ja tunnustettavaan muotoon. Sähköiset osaamismerkit eli open badget kuvaavat jatkossa niitä asioita, joita nuorkauppakamarissa opimme. Aivan huikea tapa tuoda konkreettisesti esiin sitä, miksi työnantajien kannattaa tätä harrastusta tukea!

Toinen iso juttu ensi vuonna on lähiesimiestyön ammattitutkinto, jonka rakentaminen osaksi 3LEDiä eli DP- ja PRES-valmennusta jatkuu. Jatkossa jokainen puheenjohtajapolulle lähtevä voi halutessaan suorittaa tutkinnon. Myös tämä mahdollisuus on ainutlaatuinen, sillä tiettävästi muut järjestöt eivät vastaavaa tarjoa. Mikä mahdollisuus todentaa opittuja taitoja omalle työnantajalle! Jos palataan vielä alun kysymykseen, itse toivon muistavani vuodesta 2023 yhdessä tekemisen, hyvän fiiliksen ja yes we can -asenteen. Odotan tutustuvani isoon määrään uusia ihmisiä ja löytäväni ainutlaatuiselta matkalta uusia ystäviä, joiden kanssa matka jatkuu ensi vuoden jälkeenkin.

Toivon paljon juhlia, jatkoja, keskusteluja, onnistumisia, naurua ja kohtaamisia. Koska tiedän, että yksin puurtamista, epäonnistumisia, epätoivon hetkiä, kyyneleitä, pettymyksiä ja kaiken tylsän suorittamista tulee ihan varmasti. Toivon, että aika ja positiiviset kokemukset kultaavat muistot. Toivon, että muistan ainutlaatuisen vuoden, joka opetti paljon, itsestäni ja muista

 

Teksti: Taru Mikkonen

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Muuttuiko tietotyö lopullisesti? Tietotyön tuottavuutta lähellä ja etänä

Next Post

65 vuotta verkostoja ja osaamisen kehittämistä

Vastaa
Read next