Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Nuorkauppakamari työelämässä

Itse tulin mukaan kamarimme toimintaan 2014 ystäväni suosituksesta. Ystävä tiesi ennestään, että haluan kehittää itseäni ja koska kamarimme tarjoaa useita laadukkaita koulutuksia, tämä jos mikä olisi sopiva foorumi tuohon.

En missään vaiheessa ensinnäkään ajatellut lähteväni puheenjohtajaksi. En varsinkaan yhdistyksessä, jossa tuohon rooliin valmistaudutaan ihan oikeasti. Kamarissa kuitenkin on yllättäviä ihmisiä ja tukea näille päätöksille. Tämä taisi olla ensimmäinen tiedostamaton askel positiivisen kehityksen kannalta ja vasta myöhemmin ymmärsin tuosta alkaneen pitkän positiivisen ajanjakson myls työelämässäni.

Ensimmäinen askel oli se aikaisempaa vahvempi varmuus siirtyä kokonaan toiseen työtehtävän ja jättää tutut kuviot taakseen. Olin paikkani toki ansainnut ja sen eteen töitä tehnyt, mutta näin jälkikäteen ajatellen olin saanut uudenlaista itsevarmuutta jatkaa eteenpäin.

Olen hyvä työssäni – olen aina ollut. Huomasin kuitekin katsovani niin työtäni kuin siihen liittyviä asioita kriittisemmin ja arvottaen itseäni korkeammalle. Äkkiä huomasin keskustelevani pomoni kanssa palkankorotuksesta. Osoitin olevani jokaisen euron arvoinen. Aikaisemmin olisin tyytynyt jupisemaan asiasta työkaverien kanssa – nyt oli toisin. Ensimmäistä kertaa korotus kilahti tilille ilman palkantarkastuksia tai lakisääteisiä vänkyröitä.

Kehitän jatkuvasti palvelua asiakkaiden tilanteeseen sopivaksi. Yhtäkkiä huomasin, että sain positiivista palautetta, säännöllisesti. Enemmän kuin aikaisemin. Ei siis vain FPR –kierroksella. Ansaitut bonukset ja vieläpä toinenkin palkankorotus kahden vuoden sisään aikamoinen saavutus. Huomasin saavani myös tehtävieni ulkopuolelta uusia mahdollisuuksia työskennelä erillaisissa projekteissa. Varsin mahtavaa.

Analyyttinen osa-alue sai vallan jälkeenpäin ja huomasin muutokset. Ne eivät olleet ympäristössä vaan omassa tavassa ajatella, arvostaa itseään ja uskaltaa myös osoittaa muille oma arvonsa. Huomasin, että niinkin ihmeelliset asiat kuin puhekoulutus, myyntikoulutus, NPL ja lukematon määrä muita tapahtumia olivat vaikuttaneet tapaani ajatella ja käsitellä asioita.

Voin vielä todeta, että myös työn ulkopuolella on elämä muuttunut ja uusia mielenkiintoisia asioita tapahtuu koko ajan.

Saamassani palautteessa luki kerran ”has strong Can Do spirit” ja sitä kamarielämä on tuonut – kaikkea voi tehdä kun vaan uskaltaa.

 

 

Terkuin

 

Auli Sievinen

PRES 2016

Riihimäen-Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamari

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Kokemuksia menestyjähautomosta

Next Post

Uusi senaattoriarvo Helsinkiin

Read next