Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Kompassi kohti vilkasta vaalisyksyä

Mitähän sitä ensi vuonna tekisi? Nuorkauppakamari on työelämätaitojen aarrearkku. Saadaksesi nauttia arkun antimista on sinun lähdettävä elämysmatkalle omalle epämukavuusalueelle. Polkuja on monia ja reissusuunnitelmat voivat välillä tuntua vaikeilta ja kaukaisilta, jopa pelottavilta. Tämä on myös määräaikainen harrastus, meillä on käytettävissämme rajallinen määrä reissukilometrejä ja edessämme mahdollisuuksien kakofonia. Mistä edes pitäisi hypätä kyytiin? 

Vuosi per virka -ajattelu antaa mahdollisuudet kerätä omaan aarrearkkuun monta erilaista kultarahaa ja jalokiveä, jotka ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla. Nuorkauppakamari kasvattaa johtajia muuttuvan maailman tarpeisiin ja eri oppimisen paikkoja on valtavasti: johtamispolku, kansainväliset verkostot, esiintymiskokemuksen kartuttaminen, vaikuttavien projektien luotsaaminen ja paljon muuta. Oleellista on pohtia, mitä itse toivot aarrearkkusi sisältävän kun täytät 40 vuotta ja valmistut nuorkauppakamarista. Mitä olet silloin saanut irti tästä harrastuksesta?  

Omaa aarrekarttaa ei kuitenkaan tarvitse piirtää yksin. Talent Pool on rakennettu tulevaisuuden tähtien ja vastuunkantajien sparraamoksi; mentorointiohjelma auttaa miettimään omaa kamariuraa ja hahmottelemaan, mitkä polut johtavat sinulle sopivimpaan aarrekokoelmaan. Talent Pool on osa JCI Finland 3LED -koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy Talent Poolin lisäksi DP-valmennus eli varapuheenjohtajavuosi sekä Johtajaksi kasvanut eli puheenjohtajavalmennus. Uutuutena tänä vuonna Talent Poolin Full-mentorointiin osallistuville tarjotaan mahdollisuus saada tunnustusta kerryttämästään osaamisestaan suorittamalla Lähiesimiestyön ammattitutkinnon Salon seudun koulutuskuntayhtymän kautta. 

Talent Poolin mentoriohjelma on tarkoitettu alueiden sekä kansallisen tason virkoihin hakeutuville. Kesän ja syksyn aikana mentoroinnissa käydään läpi oma lähtötaso ja vahvuudet, tutustutaan kamaritoiminnan kulmakiviin, rakennetaan omaan rooliin sopiva toimintasuunnitelma, perehdytään virkaan liittyviin haasteisiin sekä hiotaan vaikuttava kampanjasuunnitelma. Ehdokkaiden vertaissparraajina ja mentoreina toimivat kokeneet jäsenet. Mentoroinnissa ehdokkaat eivät saa valmiita vastauksia, vaan heidät ohjataan itse virittämään kompassiinsa sopivan suunnan, oivallutetaan roolin sisäistämisessä sekä tuetaan matkan varrella. Mentorit ovat osa alueiden Vaalitoimikuntia tai kansallista Vaalilautakuntaa. Sikapamaus, eli kaikkien ehdokkaiden yhteinen esiintulo ja kampanjointisyksyn lähtölaukaus, järjestetään verkossa 4.8.2021.  

Mitä kaikkea sinä toivot aarrearkkusi sisältävän kun määräaikainen harrastus loppuu? Mitä oppeja, kokemuksia ja kohtaamisia matkasi on sinulle tarjonnut? Entä miltä verkostosi näyttää? Talent Pool on käynnissä – lähde sinäkin suunnittelemaan omaa aarrekarttaasi!  

Elämysrikasta matkaa toivottaen, 

Michaela Palmberg 
Vaalilautakunnan puheenjohtaja 2021 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Uteliaisuus, rohkeus, innovatiivisuus – vastuullinen tulevaisuus

Next Post

Millainen lähijohtaminen saa nuoret aikuiset sitoutumaan yritykseen?

Vastaa
Read next