Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Järjestötyön pauloissa

”Nuorkauppakamari on auttanut minua ymmärtämään, kuinka yhdistykset toimivat”, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:ssä kehityspäällikkönä työskentelevä Paula Pihlajamaa toteaa. Kamarivuosia Pihlajamaalla on takana Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarissa yhdeksän, ja ennen sitä hän ehti piipahtaa Itä-Hämeen Nuorkauppakamarissa Hartolassa.

”Oman kamarini hallituksessa olen ollut viisi vuotta eri tehtävissä. Jokaisesta näistä olen saanut paljon eväitä ja olen päässyt perehtymään minulle vieraisiin asioihin”, Pihlajamaa kuvailee. ”Jälkeenpäin on ollut mukava huomata, että kappas, minullahan on valmis vastaus yrittäjäjärjestön paikallisyhdistyksen puheenjohtajalle. Kertyneestä kokemuksesta on konkreettista hyötyä.”

Työ ja nuorkauppakamari on kulkenut Paulan elämässä aina käsi kädessä. ”Aina, kun teen valintoja kamariurallani, mietin, miten yhdistän sen työelämääni”, tänä vuonna alue D:n Tuottava Idea -kilpailun kilpailupäällikkönä toimiva Pihlajamaa kertoo. ”Kasvuyrittäjät kiinnostavat minua, ja Tuottava Idea -kilpailu toi minulle näköalapaikan alue D:n uusista innovaatioista ja mielenkiintoisista yrityksistä”, omistajanvaihdoksien parissa työskentelevä Pihlajamaa kuvailee.

Paulan avoin mieli on vienyt hänet pitkälle; ”olen itseäni viisaampien joukossa ja samalla opin. Seuraavan kerran samaan tilanteeseen joutuminen ei tunnukaan niin pelottavalta. Ajatukseni on, että kun lähden johonkin mukaan, haluan jättää jäljen ja hoitaa tehtäväni kunnolla. Ongelmat selviävät ratkaisemalla, ja itsensä täytyy laittaa välillä kunnolla likoon, tai oikeastaan aina”.

Sekä nuorkauppakamarissa että yrittäjäjärjestössä keskeisiä asioita ovat toisten ihmisten kannustaminen ja valmentaminen. ”Pienellä teolla voi auttaa muita menestymään. Se ei ole ikinä minulta pois, jos voin antaa toiselle jotain, mistä hän voi hyötyä. Tästä on mielestäni verkostoissa kyse, toisten huomioimisesta ja kannustamisesta”, Pihlajamaa summaa.

”Nuorkauppakamari on vienyt minut syvälle järjestömaailmaan. Se on opettanut minulle paljon, se on innostanut, kannustanut ja välillä jopa koetellut”, järjestöihin hurahtanut Oulun Tervisten kasvatti toteaa.

Teksti Paula Pihlajamaa ja Anni Heikkinen
Kuva: Tiina Talala

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Tulevaisuuden työelämä

Next Post

Innovaatioista kaupallistamiseen

Read next