Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Innovaatioista kaupallistamiseen

Kansainvälinen verkosto paikallisesti. Se ajatus yhdisti nuorkauppakamarin ja Handelsbankenin. Tällä yhteispelillä haetaan nyt läpi Suomen tuottavia ideoita, joilla on potentiaalia muuttaa maailmaa. Tuottava Idea -kilpailua on järjestetty jo yli 40 kertaa ja sen kautta eri sarjojen voittajat ovat saaneet innovaatioilleen uutta kaupallista nostetta.

Missä menet suomalainen innovaatiokulttuuri?

Olemme kovia kehittämään uutta ja ratkaisemaan ongelmia, mutta usein kaupallistaminen ontuu. Innovaatiot ovat kuitenkin ainoa keino säilyttää kilpailukyky globaalissa markkinassa. Olisikin eduksemme jos pystyisimme rakentamaan yrityksen ilmapiirin innovaatioiden syntymistä tukevaksi ja kannustamaan henkilökuntaa innovoimaan tavoitteellisesti.

Halusimme Tuottavasta Ideasta läpileikkauksen suomalaiseen yritysmaailmaan ja pysyä kärryillä, millaisia innovaatioita markkinoilla syntyy. Haluamme olla mukana auttamassa verkostojemme avulla uusien kasvuyrityksien syntymistä, kuvailee Handelsbankenin Yritysratkaisut-yksikön johtaja Tero Juotasniemi.

Yhteistyössä onnistumisen avaimet

Kansainvälisyys on ytimessämme. Pankkimme on pohjoismaisesti ainutlaatuinen, sillä pystymme tarjoamaan paikallisesti kansainvälistä palvelua kahdessakymmenessä maassa. Esimerkiksi kansainvälistyvälle yritykselle saamme hoidettua kohdemarkkinan byrokratiaa kotimaassa perustamisesta rahoitukseen sekä tarjottua paikallisen konttorin kautta kohdemaan asiantuntijoita ja verkostoja asiakkaidemme käyttöön, Juotasniemi summaa.

Kamaritoiminnassa pankkilaisia kiehtoo erityisesti itsensä kehittäminen jatkuvan oppimisen muodossa ja aktiivinen (yritys)kansalaisuus, kertoo Handelsbankenin viestintäjohtaja Pirjetta Soikkeli. Vaikka yhteistyö onkin vielä tuore, kansainvälisen pankin konttoreiden ovet ovat kamareille avoimena ja yhteistyötä kannattaa ehdottomasti käydä virittelemässä myös paikallisesti, kehoittaa Soikkeli.

Kuvassa Tuottava Idea kilpailun kansallinen projektipäällikkö Jani Sormunen kävi vierailemassa kansallisella yhteistyökumppanilla Handelsbankenilla Tero Juotasniemen ja Pirjetta Soikkelin vieraana.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Järjestötyön pauloissa

Next Post

Ammattina Massahurmaaja

Read next