Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Insinööristä hyvinvointialan digiyrittäjäksi

Aiemmalla urallaan Katja Mattila työskenteli päivisin miesvaltaisella alalla tuotekehityksessä projektipäällikkönä ja iltaisin ohjasi jumppia naisille. Nämä kaksi hyvin erilaista uraa kulkivat rinnakkain yli kymmenen vuoden ajan. Reilut kolme vuotta sitten Katja päätti katsoa miltä päätoiminen yrittäjyys tuntuu, jotta ei sitten vanhana mummona tarvitsisi katua, ettei tullut kokeiltua. Päivät täyttyivät joogakursseilla, valmennusasiakkaiden tapaamisilla ja tyhy-päivien ohjauksilla. Kunnes tuli maailmanlaajuinen pandemia, joka tyhjensi hyvinvointialan yrittäjän kalenterin koko keväältä.

Katja ei jäänyt odottelemaan pandemian päättymistä vaan kääri hihansa ja aloitti tekemään muutoksia yrityksensä liiketoimintaan. Yhden viikonlopun mietinnän ja uuden domainin löytymisen jälkeen alkoi palveluiden digitalisointi. Yötöiltä ei silloin vältytty, mutta vajaan kolmen viikon urakan tuloksena uusi joogakurssi.fi-jäsensivusto julkaistiin 2020 huhtikuun alussa.

Myös Nuorkauppakamari on ollut vauhdittamassa Katjan uraa

Pandemian alkaessa Juha Herrainsilta kutsui valtakunnalliseen etäkoulutuspäivään Katjan ohjaamaan joogaa koulutusten väliin. Seuraavaksi Katja kutsuttiin maailmanlaajuiseen #24togethernet -tapahtumaan kouluttajaksi. Tässä tapahtumassa tuli ensikokemus joogan ohjaamiseen englanniksi vaatimattomasti 85 maahan 2500 osallistujalle.

”Tämä oli minun ensimmäinen kertani, kun ohjasin joogaa englanniksi. Vähän meinasi jännittää, mutta palautteiden perusteella kaikki meni hyvin. 24 tunnin koulutusmaratoniin osallistuneille teki hyvää joogata luentojen ja koulutusten välissä”, kertoo Katja.

Joogakurssi-jäsensivuston lisäksi Katja ohjaa joogaa työporukoille etänä teams- ja zoom-yhteyksillä ja onpa hänet nähty myös skumppajoogaa ohjaamassa alue D:n kokousviikonlopussa.

2020 vuoden aikana Katja kehitti omaa yritystoimintaa suurin harppauksin eteenpäin. Täysin digiyrittäjäksi muuntautuminen toi lisää vapautta ja mahdollisti Katjan käyttää koko laajaa koulutustaustaansa insinöörin, digitaalisen markkinoijan sekä liikunta- ja hyvinvointialalta. Kamaritoiminta tuo yksinyrittäjälle samanhenkisten ihmisten yhteisöä ympärille ja mahdollistaa kouluttautumisen sekä kehittymisen vielä muutaman vuoden ajan.

Katja haluaa pitää tulevaisuuden suunnitelmat avoinna. Yrittäjyyden ei tarvitse olla kiveen hakattu loppuelämän ura. Mielenkiintoiset tehtävät eteen tullessaan saattavat viedä mukanaan, vaikka palkkatöihinkin. Aiemmin yritystoiminta oli sivutoimista, tällä hetkellä se on päätoimista, mutta taas jossain vaiheessa tulevaisuudessa se voi olla toisin. Tärkeintä on, että saa tehdä itselle merkityksellistä työtä.

TEKSTI: Katja Mattila

KUVA: Suvi Marjala

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Kouluttamalla kehittyy paremmaksi johtajaksi

Next Post

Pihakivillä voi jopa puhdistaa ilmaa!

Vastaa
Read next

Kainuusta kajahtaa!

Kestävä Kainuu on Kajaanin Nuorkauppakamarin ensimmäistä kertaa järjestämä projekti, jolla halutaan tuoda arjen…