70000 lahjaa lapsille, liikenneturvallisuutta, värityskirjoja, Itämeren suojelua, messuja, vuoden positiivisimpia ihmisiä, ja paikallismarkkinoita: Yli vuosikymmenten aikana Nuorkauppakamariprojekteja on ollut lukematon määrä. Jokaisella projektilla on ollut tavoite ja usein se on saavutettu. Mutta kuinka vaikuttavia projektimme ovat olleet?
Sitra kuvaa vaikuttavuutta vaikutusketjun avulla. Tekemällä jotain syntyy teko, jolla on joku lopputulema. Lopputulema puolestaan luo vaikuttavuutta. Kyse on siis siitä, saavutetaanko toiminnalla haluttu lopputulema ja vaikutus. Tämän määritelmän mukaisesti Nuorkauppakamariprojektit ovat erittäin vaikuttavia. Olemme jättäneet upeita jälkiä suomalaiseen yhteiskuntaan ja paikkakunnille joilla toimimme. Myös yksilötasolla projektit ovat vaikuttaneet, ei pelkästään projektin kohteisiin, vaan myös projektien toteuttajiin.
Suomen Nuorkauppakamareiden uudessa strategiassa sanotaan: “Nuorkauppakamaritoiminnan tarkoituksena on mahdollistaa pysyvää positiivista ongelmanratkaisua, ei pelkästään väliaikaisen oireen hoitoa.” Tämä on kunnianhimoinen tavoite, suorastaan vaikuttavuus 2.0. Pelkkä projektin alussa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen ei riitä, vaan tarkoitus on tuottaa pysyviä muutoksia. Tämä asettaa aivan uudenlaisia vaatimuksia projektien tavoitteiden määrittelyyn ja juurisyiden tunnistamiseen.
Nuorkauppakamaritoimintaan kuuluu uusien ideoitten keksiminen ja toteuttaminen, rohkeus ja edelläkävijyys. Millainen projekti olisikaan Joulupuu 2.0 tai paikallismarkkinat 2.0? Sinä voit keksiä sen!
ANNI RASINEN
KANSALLINEN VIESTINTÄJOHTAJA 2021
Liittynyt Keskuspuiston Nuorkauppakamariin v. 2009
PRES Keskuspuisto 2015
Kansallinen Viestintäpäällikkö
2020
Työskentelee Fiskarssilla Senior
Manager Analytics -roolissa
Perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta