Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Tuottava Idea -kilpailu on ratkennut

Tuottava Idea 2014 -kilpailun kansalliset voittajat on valittu. Voittajat palkittiin 27.11. Kauppakamariforumin yhteydessä Finlandia-talolla.

Suomen nuorkauppakamarien järjestämällä kilpailulla tuodaan esille uusia, alle kolme vuotta vanhoja, tuottavassa käytössä olevia ideoita. Kilpailun tavoitteena on kannustaa yhteiskuntamme toimijoita kehittämään uusia ideoita tuottavaksi liiketoiminnaksi niin omaksi kuin myös yhteiskuntamme hyväksi.

Yrityssarjassa voiton vei Ponsse Oyj:n Scorpion-harvesteri, joka vie puunkorjuun aivan uudelle tasolle. Ainutlaatuisilla, uusilla innovaatioilla ja digitalisaation oivalla hyödyntämisellä on parannettu tuotteen muotoilua, työturvallisuutta ja ergonomiaa. Koneen käsiteltävyys ja korjuutehokkuus ovat parantuneet tuntuvasti. Scorpion-harvesteri on erinomainen esimerkki siitä, minkälaisiin tuottaviin ideoihin perinteisilläkin liiketoiminta-alueilla päästään panostamalla osaamiseen ja sen hyödyntämiseen sekä uskottaessa omaan kykyyn uusiutua.

Yhteiskuntasarjan voitti MIPsoft Oy:n BlindSquare-älypuhelinsovellus, joka mahdollistaa näkövammaisille uuden tavan havainnoida ympäristöä. Sovellus helpottaa näkövammaisten päivittäistä elämää mahdollistaen monien uusien palveluiden saavuttamisen omaehtoisesti.

Palveluliiketoimintasarjassa voiton nappasi Babyfit Oy:n Babyfit-palvelu. Palvelu antaa kaikille äideille ja äideiksi tuleville mahdollisuuden saada luotettavaa tietoa raskaudesta ja synnytyksestä sekä pienen lapsen kanssa elämisestä. Palvelu on hyvä esimerkki siitä, miten terveysosaamisesta voidaan tuottaa helposti monistettavia palveluja

Lisäksi kilpailun raati halusi myöntää kunniamaininnan FilmMe Group Oy:n My Personal Camaraman-idealle menestymisestä niin yritys- kuin palvelusarjoissa. Idea soveltaa useita tekniikoita ja tuo digitalisaation harrastuksiin aivan uudella tavalla. Sen avulla voidaan myös luoda harrastuspaikoille uutta liiketoimintaa.

Kovatasoinen kamppailu

Kilpailussa arviointikriteereinä käytettiin hankkeen uutuutta, hankkeen innovatiivisuutta, idean toteuttamista/käyttöönottoa tuottavaan käyttöön, kestävän kehityksen huomioimista sekä hankkeen tulevaisuuden kilpailukykyä ja menestysmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Neljäkymmentäseitsemän kovatasoista hakemusta kertovat siitä, että ympärillämme on innovatiivisia ihmisiä ja yrityksiä, jotka tekevät arvokasta työtä yhteiskuntamme eteen. Tuomaristoon kuuluivat kilpailun suojelijan Tero Ojanperän (Vision+) lisäksi johtaja Henri Grunsten (Suomen Teollisuussijoitus), ekonomisti Petri Malinen (Suomen Yrittäjät), tutkimuspäällikkö Jokke Eljala (Suomalaisen Työn Liitto), asiantuntija Kaisa Saario (Keskuskauppakamari), asiakkuuspäällikkö Jukka Heikkinen (Grano Oy), puheenjohtaja Irene Lamberg  (Suomen Nuorkauppakamarit ry) sekä projektipäällikkö Jani Sund (Suomen nuorkauppakamarit ry).

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n yhteistyökumppaneina kilpailussa vuonna 2014 toimivat: Suomen Teollisuussijoitus Oy, Suomalaisen Työn Liitto, Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari, Grano Oy, Palvelualojen Työnantajat (Palta) ja Craftworks Oy.

Lisätiedot Tuottava Idea 2014 -kilpailusta:
Jani Sund
kansallinen projektipäällikkö
Tuottava Idea -kilpailu 2014
puh. 040 583 9545
jani.sund@jci.fi
www.tuottavaidea.fi

Lisätiedot voittajaideoista:
Ponsse Oyj, tuotekehitysjohtaja Juha Inberg, juha.inberg@ponsse.com, puh. 020 768 8925
MIPsoft Oy, teknologiajohtaja Ilkka Pirttimaa, ilkka.pirttimaa@mipsoft.fi, puh. 050 389 0022
Babyfit Oy, toimitusjohtaja Kati Papinsaati, kati.papinsaari@babyfit.fi, puh. 050 388 1141 tai Piritta Hagman, piritta.hagman@babyfit.fi, puh 041 5070707
FilmMe Group Oy, teknologiajohtaja Tapio Koivukangas, tapio.koivukangas@filmme.tv, puh. 040 541 0544

Share this article
Shareable URL
Prev Post

JCI Maailmankokous alkoi Saksassa

Next Post

Tee joulun hyvä teko

Read next