Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Miksi me oikein tehdään tätä? JCI Podcast tuo esiin jiiceitä tarinoineen ympäri Suomen

JCI Podcast syntyi rakkaudesta lajiin. JCI Podcast nostaa esiin aiheita, tapahtumia ja henkilöitä maailman parhaan harrastuksen parista. Mitä kaikkea Nuorkauppakamarissa eli JCI-toiminnassa oikein tehdään? Vastauksia on yhtä monta kuin kamareita ja jäseniä – ja meitähän on yli 2000 ympäri Suomea.

Aluksi oli idea, yllättävää historiaa ja viiden tunnin afterit

Turussa 2020 järjestetyn A-aluevaalikokouksen jälkeen syntyi idea lähteä tuottamaan JCI Podcastia, jossa puhuttaisiin toiminnasta suoraan ja sydämellä. Podcastin hosteina häärivät Miia-Tatjaana eli Tattis Aurajoen Nuorkauppakamarista, Susanna Ketola Salon Nuorkauppakamarista ja Jussi Niskala Loimaan Seudun Nuorkauppakamarista. Idean äitinä toimi Tattis, joka oli jo liittyessään mukaan JCI- toimintaan halunnut tehdä toiminnasta podcastin, mutta niitä oikeita ihmisiä piti etsiä vuosi.

“Kaverit löytyivät sitten aika nopeasti, kun vastaan tuli yllätyksellistä historiaa eli Jussi – tästä tarinasta lisää tulevissa jaksoissa. A-aluevaalihulinoiden ratkettua Suskin kanssa riitti juttua niin, että nopeat afterit venyivät viiteen tuntiin ja podcast idea olikin niiden jälkeen puhallettu henkiin.” Tattis kuvailee kaiken alkua.

“Kukaan meistä ei ole aiemmin tehnyt podcastia, joten kokeilukulttuurin nimissä kiinnostus opetella jotain uutta heräsi saman tien Tattiksen kysyessä mukaan.” Susanna iloitsee.

Jussi kertoo Tattiksen kysyneen häntä ensin editoimaan, mutta Jussi innostui ihan muusta: “Sanoin että editoiminen ei oikein kuulosta mielenkiintoiselta minulle, mutta puhua kyllä voin. Olen kuusi vuotta ollut nuorkauppakamarissa, joten monenlaista on tullut jo koettua ja nähtyä, mutta podcast oli vielä kokeilematta.”

Maailman paras harrastus, josta puhutaan aivan liian vähän

Suunnittelu aloitettiin tosissaan loppusyksystä 2020, jolloin ajatus teemaan hioutui. Kolmikko ei halua näperrellä vain omaksi ilokseen, vaan saada mielenkiintoista sisältöä kuulijoille ja mahdollistaa vieraillekin uusi kokemus. “Ollaan paljon äänessä itsekin, mutta tarkoitus on saada mahdollisimman paljon vieraita podcastiin. Näin saadaan näkemyksiä ja kokemuksia ympäri Suomen.” Jussi kertoo.

“Halusimme puhua harrastuksesta niin kuin me sen koemme ja nostaa esiin hyviä tyyppejä ympäri Suomen.” Kolmikko toteaa yhdestä suusta ja Tattis jatkaa: “Meillä on taipumus puhua omissa kuplissamme ja aina, kun pääsee uuteen kuplaan yllättyy joka kerta aivan uskomattomista kertomuksista – silloin aina harmittelee, että miksei näitä kerrota useammin ja laajemmin. Se, mitä tästä harrastuksesta saa on äärimmäisen henkilökohtaista ja videoiden sekä hyvin kirjoitettujen lehtijuttujen ohella podcast oli vielä puuttuva mediamuoto, jolla on mahdollista tuoda nimenomaan sitä aitoa keskustelua lähemmäs, jota ei jaksa katsoa videolta tai lukea.”

JCI Podcastin tavoitteena on siis puhua lisää maailman parhaasta harrastuksesta sen kaikessa moninaisuudessaan. Samalla se on itsessään juuri sitä, mistä oppimisjärjestössä on kyse: heittäytymisestä kohti jotain uutta, mitä ei ole ennen yrittänyt – ja siitä prosessista, jonka jossain kohdassa me kaikki aina ihmettelemme “miksi me teemme tätä?”

Kuuntele Podcast:
Anchor: https://anchor.fm/jci-podcast
Breaker: https://www.breaker.audio/jci-podcast-i-kaikki-nuorkauppakamarista-i-maailman-paras

Google Podcasts:

https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy80ZGIxYWI3OC9wb2RjY XN0L3Jzcw==

Pocket Cast: https://pca.st/1hbcwxgn
Radio Public: https://radiopublic.com/jci-podcast-i-kaikki-nuorkauppaka-6N1dyA
Spotify: https://open.spotify.com/show/5eOoCSzhK3NCwhnaX8d39g
SoundCloud: https://soundcloud.com/jci_podcast/kokous-joka-muutettiin-lennosta-virtuaaliseksi

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Vaikuttava johtaja uskoo itseensä

Next Post

Onnittelut vuoden 2020 toiminnasta palkituille

Vastaa
Read next