Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Maailman mahtavin harrastus

Muistan lapsuudestani Kuusamon Karhujuhlat, äidin menot Nuorkauppakamarissa ja koko perheelle avoimen kalastustapahtuman. Sen tunnelman, aikuiset ja lapset yhdessä. Ne ihmiset.

Valmistuin vuonna 2010 parturi-kampaajaksi. Hetken toimin palkallisena mutta pian perustin oman toiminimen ja lähdin perheyritykseen sopimusyrittäjän töitä paiskimaan. Se tunne, kun sain oman toiminimen! “Olen yrittäjä. Nyt voin liittyä Nuorkauppakamariin. Haluan päästä osalliseksi Kuusamon tapahtumajärjestämisestä. Kuka minut siihen kutsuisi?”

Puheliaana ja reippaana ihmisenä kyselin kerran eräältä asiakkaaltani, että tuntisiko hän ketään Kuusamon Nuorkauppakamarin jäsentä, joka voisi minut kutsua toimintaan mukaan. Hän naurahti ja tuumasi että tunteepa hyvinkin! Heti seuraavana päivänä hän marssi kampaamoomme koejäsenhakemuksen kanssa ja kertoi: “Et sinä kutsua olisi tarvinnut, olisit vain ottanut yhteyttä Nuorkauppakamariin ja täyttänyt hakemuksen netissä. Eikä sinun välttämättä yrittäjä tarvitse olla.” Nyt hän on minun kamarikummini.

Kului pari viikkoa ja sain kutsun minulle ja avecilleni Kuusamon Nuorkauppakamarin pikkujouluihin Rukalle. Sinnehän mentiin ja mitä porukkaa siellä olikaan vastassa. Hyvinpukeutuneita, sosiaalisia, iloisia, halailevia ihmisiä. “Meillä on tapana halailla, siihen on parempi tottua!” Muutama kuukausi pikkujouluista hyppäsi tyttö minibussiin ja matkalle kohti Lappeenrantaa ja kansallista vuosikokousta. Luvassa oli lisää minulle tuntemattomia, sosiaalisia, samanhenkisiä, halailevia ihmisiä ympäri Suomen. Koulutuksia, luentoja, iltapukuja, gaalaillallinen. Ekan reissun jälkeen ei reissuilta ole osannut olla pois!

En koskaan haaveillut hallitusvirasta, kouluttajaurasta, en puheenjohtajuudesta. Halusin vain tutustua uusiin ihmisiin ja päästä järjestämään Kuusamon tapahtumia. Tuolloin monet minun ikäiset olivat lähteneet Kuusamosta opiskelujen ja töiden perässä pois, tarvitsin itselleni harrastuksen, elämään muutakin kuin työ ja koti. “Niin paljon kuin itse annat tälle harrastukselle, saat sen ainakin tuplana itsellesi takaisin”.
Kampaamokohtaamisesta kamarikummini kanssa on nyt viisi vuotta. Elämässä on todella muutakin kuin työ ja koti. Olen saanut hyviä ystäviä eri aloilta ympäri Suomen. Hyvä esimerkki on, että huolimatta siitä tarvitsenko uudet nettisivut vai t-paidan katson puhelimen yhteystiedoista kamarikaverin ja kilautan kaverille. Ja homma on yleensä sillä hoidossa.

Olen oppinut johtajuudesta, puhumisesta, kuuntelemisesta. Olen päässyt matkustamaan, juhlimaan, valvomaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Tänä vuonna olen Kuusamon Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Saan taas lisää kaikkea tuota, niin paljon kuin vain annan, saan tuplana takaisin. Maailman mahtavin harrastus

Susanna Heikkinen
Kuusamon Nuorkauppakamari
Puheenjohtaja 2016

Juttu on aiemmin julkaisut Kuusamon Nuorkauppakamari kotisivulla.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Suomen Nuorkauppakamareille tuplavoitto Kanadassa

Next Post

Johtajuusakatemiassa saatiin uusi senaattori

Read next