Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Elna Jokinen Suomen Nuorkauppakamarit ry:n toiminnanjohtajaksi

Elna Jokinen 36, on nimitetty Suomen Nuorkauppakamarit ry:n toiminnanjohtajaksi 1.1.2020 alkaen. 

Jokinen on aiemmin toiminut monissa järjestötehtävissä, kuten SNKK:n kehitysjohtajana, vastuualueella yhteiskuntavaikuttaminen. Lisäksi hän on ollut mukana rakentamassa Suomen Nuorkauppakamarien kumppanuuksia ja menestyskonsepteja kuten Intohimoiset yritykset ja Lasten Vaalit. 

Työelämässä Jokinen on toiminut 10 vuotta K-ruokakauppiaana. Toiminnanjohtajan tehtävään hän siirtyy Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n palveluksesta, jossa hän koordinoi maakunnallista yrittäjyyskasvatustyötä.

 – Olen erittäin innoissani päästessäni työskentelemään nuorkauppakamarilaisten kanssa ja mahdollistamaan järjestön positiivista muutosta ympäröivään yhteiskuntaan, kertoo Jokinen. 
–  Huomisen haasteita ei ratkota eilisen resepteillä, joten uskon moniammatillisen jäsenistömme olevan se porukka, joka tarttuu toimeen ennakkoluulottomasti.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vuoden 2019 hallituksen puheenjohtaja Ellimaija Ahonen kommentoi, että on hienoa saada toiminnanjohtajaksi henkilö, joka omaa erittäin vahvan pohjan järjestöstä ja joka omalla positiivisuudellaan innostaa muut mukaan.  

On upeaa saada joukkoomme strategisti, joka omalla osaamisellaan tuo jatkuvuutta vuosittain vaihtuvalle hallitukselle. Tahto rakentaa yhdessä on avaintekijä menestymiseen, sillä haluamme olla edelläkävijöitä niin työelämän kehittämisessä kuin paikallisen elinvoimaisuuden edistämisessäkin. 

Työssään toiminnanjohtajana Jokinen vastaa mm. Suomen Nuorkauppakamarien kumppanuuksista, sidosryhmäyhteistyöstä sekä strategisen toiminnan kehittämisestä yhdessä hallituksen kanssa.

Nuorkauppakamari on nuorten aikuisten kansainvälinen kouluttautumisjärjestö. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Suomessa toimii 68 paikallista nuorkauppakamaria ja varsinaisia jäseniä on noin 2200. Maailmanlaajuisesti Nuorkauppakamarissa on yli 150 000 jäsentä. Nuorkauppakamarin kansainvälisiä jäseniä ovat olleet esimerkiksi Bill Clinton, Kofi Annan, Jacques Chirac ja Al Gore. 

Lisätiedot: 
Hallituksen puheenjohtaja: Ellimaija Ahonen, ellimaija.ahonen@jci.fi, 0407037337
Toiminnanjohtaja 1.1.2020 alkaen Elna Jokinen, elna.jokinen@jci.fi, 0405764748

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Hannele Niemistö Tammerkosken Nuorkauppakamarista senaattoriksi #78140

Next Post

Sanna Heino senaattoriksi #78141

Read next