Jos paras motivaattori tekemiselle on deadline, niin eniten inspiraatiota uuden asiaan opiskeluun tuo suora tarve tälle taidolle. Kun projektissa tarvitaan uutta osaamista, sen sisäistää helpommin, kuin jos samaa asiaa lähtisi opettelemaan vain arvosana tai tutkintotodistus silmissä kiiluen. Koska on pakko.
Nuorkauppakamarissa, ja varsinkin projektitoiminnassa, päätyy usein tilanteeseen, jossa asioita pitäisi edistää ilman pätevyyttä juuri siihen aiheeseen. Onneksi kamaritoiminnasta löytyy myös ratkaisu tähän haasteeseen: koulutukset ja kouluttautuminen.
Joskus uuden taidon alkeet voi ottaa haltuun hyvinkin suoraviivaisesti. Projektiin tarvittaisiin visuaalista materiaalia ja naapurikamari on juuri järjestämässä koulutusta Canvan käytöstä. Mukaan siis vaan oppimaan.
Aina sopivaa koulutusta projektia varten ei kuitenkaan löydy valmiina kalenterista. Silloin koulutuksen voi järjestää itse:
- Tunnista tarve kouluttautumiselle
- Etsi sopiva kouluttaja
- Sovi ja järjestä koulutus
- Hyödynnä juuri oppimiasi taitoja projektissa
- Sisäistä oppimasi
- Sovella jatkossa, vaikka työelämässä
Järjestettävään koulutukseen voi kutsua muitakin, jotka voisivat hyötyä vastaavasta koulutuksesta omissa projekteissaan.
TEKSTI: Kaisa Halsas
Mistä kouluttaja projektille?
Sopivan kouluttajan löytäminen kamarin projektia tukemaan voi vaatia hiukan työtä, mutta palkinto odottaa motivoituneempien ja osaavampien projektitiimiläisten muodossa. Kouluttajan metsästyksessä voi lähteä liikkeelle SNKK:n jäsenkanavien kautta. Kouluttaja-akatemian käyneet ja heidän tarjoamat valmiit koulutukset kamarilaisille löytyvät Intrasta. Osaajaa, joka olisi valmis jakamaan taitojaan, voi myös huudella avoimesti JC-porukasta esimerkiksi Teamsin kautta. Kouluttaja saattaa myös löytyä näppärästi omista verkostoista tai kamarin kumppanuuksien kautta. Kannattaa myös hyödyntää kansallisen- ja aluekoulutuspäälliköiden apuja sopivan kouluttajan löytämiseksi.