Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Vuoden 2019 tekijöitä palkittiin Palkintopamauksessa

Nuorkauppakamaritoiminnassa palkitseminen on tärkeä osa kulttuuria. Kamarilaiset käyttävät vuosittain tuhansia vapaaehtoistunteja yhteiskuntaan positiivisesti vaikuttavien tapahtumien ja projektien järjestämiseen, koulutuksiin ja verkostoitumiseen. 18.4. palkittiin vuoden 2019 kovimpia tekijöitä, tällä kertaa etänä järjestetyssä Palkintopamaus 2020 -gaalassa. 

Kansallisten palkintojen voittajat ovat: 

PARAS YHTEISKUNTAVASTUUPROJEKTI 2019 (Best Long-term Local Community Program 2019) 

Voittaja: Värityskirja, Tammerkosken Nuorkauppakamari 

Projektilla lähdettiin rohkeasti tavoittelemaan suurta vaikutusta osallistujiin ja sitä kautta positiivisen asenteen yrittäjyyden edistämiseen yhteiskunnassa. Projektin tavoitteet olivat yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, mutta myös täysin kamaritoiminnan ytimessä sekä linjassa Tammerkosken kamarin strategian kanssa. Yhteiskunnallisia vaikutuksia mitattiin kumppaneiden määrällä ja sitoutuneisuudella, nuorten ja lasten osallistamisella. Paras lopputulos oli kaupungin halu jatkaa yhteistyötä kamarin kanssa. 

*** 

KANSAINVÄLISIN NUORKAUPPAKAMARITOIMINTA 2019
(Best Inter-organization Collaboration Project) 

Voittaja: Aurajoen Nuorkauppakamari 

Kansainvälisyys on Aurajoen Nuorkauppakamarin strategian ja toiminnan ytimessä. Kansainvälisyys on ollut suunnitelmallista ja systemaattista. Siinä on huomioitu sekä toiminta ulkomailla että kotikaupungissa, ja on etsitty tapoja toteuttaa kansainvälisyyttä hyvin monipuolisesti, myös uusilla tavoilla perinteisten rinnalla. Kamarissa on panostettu perinteiseen twinningiin ja osallistuttu sankoin joukoin kansainvälisiin kokouksiin, mutta lisäksi toteutettu kansainvälistä liiketoimintaa edistävä projekti sekä viety kansainvälisyysteema toiminnan ytimeen ja kaikkien kamarilaisten asiaksi. 

*** 

VUODEN YHTEISTYÖPROJEKTI 2019
(Best Inter-organization Collaboration Project) 

Voittaja: Lasten vaalit 

Projektissa mukana olleet kamarit: Salon, Akaan, Auranmaan, Aurajoen, Kajaanin, Kuopion, Kuusamon, Oulun Tervaporvarit, Kouvolan, Rovaniemen, Metropolin, Kankaanpään, Siilinjärven, Suupohjan, Hangon, Lohjan, Keurusselän, Lahden, Espoon, Lappeenrannan, Loimaan Seudun, Vihdin, Oulun tervaporvarien, Keskuspuiston, JCI Marienhamn, Jyväskylän ja Mikkelin Nuorkauppakamarit. 

Voittajan tavoitteena oli toteuttaa projekti, jossa huomioidaan SNKK:n strategiset painopisteet, missio, visio, arvot sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Lisäksi projektin tarkoituksena oli kasvattaa yhteisöllisyyttä, kannustaa yhteistyöhön sekä innostaa itsensä haastamiseen.  

Projektitiimissä oli kamarilaisia viidestä eri kamarista ja tapahtumaan osallistui jäseniä lähes 200, 26 eri kamarista, kaikilta eri alueilta edustettuna. Lasten vaalit oli projekti, joka sai yli 50 mediaosumaa mukaan lukien valtakunnalliset tv-kanavat ja lehdet. Projekti toteutettiin Active Citizen Frameworkin mukaisesti ja se edesauttoi kestävien vaikutuksien saavuttamista kansalaisten aktivoimiseen yli 50 kunnassa ympäri Suomen. Tapahtuma tuki JCI Europen Step up for Europe –kampanjaa, jonka vaikutukset koskivat koko maanosaan. Tapahtuma aktivoi kohderyhmäänsä äänestämään yli 12 000 kertaa. 

*** 

PARAS TALOUSPROJEKTI 2019 (Best Local Economic Development Program) 

Voittaja: Tampere Business Meet, Tammerkosken Nuorkauppakamari 

Tuomaristo arvioi Parhaaksi talousprojektiksi Tampere Business Meetin, joka ylitti taloudelliset tavoitteet ja onnistui myös yhteiskunnallisena projektina. Projektilla oli suuri joukko yhteistyökumppaneita ja se näkyi vahvasti oman kaupungin yrityksille ja yhteisöille. Projektiin osallistui ennätysmäärä kamarin jäseniä, minkä johdosta projektista muodostui koko kamaria yhdistävä tekijä, joka huokui JC-spirittiä. 

*** 

VUODEN KOULUTTAJA 2019 (Trainer Of The Year) 

Voittaja: Kaisa Marin, Kajaanin Nuorkauppakamari 

Palkinto luovutetaan tunnustuksena aktiiviselle, innostuneelle ja positiiviselle kouluttajalle, joka tuo esille JCI kouluttajauran mahdollisuuksia nuorkauppakamarijärjestössä. 

*** 

SENAATIN PALKINTO 

Senaatin palkinnot voittivat: 

Lastenvaalit 3500e Projektia organisoinut Salon Nuorkauppakamari, haki yhteisesti palkintoa kaikille, projektissa mukana olleet kamarit: Auranmaan, Akaan, Aurajoen, Kajaanin, Kuopion, Kuusamon, Oulun Tervaporvarien, Kouvolan, Rovaniemen, Metropolin, Kankaanpään, Siilinjärven, Suupohjan, Hangon, Lohjan, Keurusselän, Lahden, Espoon, Lappeenrannan, Loimaan Seudun, Vihdin, Oulun, Keskuspuiston, JCI Marienhamn, Jyväskylän ja Mikkelin Nuorkauppakamarit. 

Kouvolan NKK, nuorten Taloustaidot kiertue 1500e 

*** 

VUODEN PROJEKTI 2019 (Best Local Community Empowerment Program) 

Voittaja: Tulen ja jään Joulu 2019, Hämeenlinnan Nuorkauppakamari 

Voittajaprojektin tavoitteena oli luoda elinvoimaa kaupunkiin ja elävöittää kaupungin tapahtumia luomalla uudenlainen konsepti, joka yhdistää alueen yrityksiä ja toimijoita saman sateenvarjon alle. Projekti vei ihmiset tutustumaan tapahtumaan uudesta näkökulmasta, joka painui mieliin. Tämä oli kamarin suurin projekti ja myös menestynein projekti. Tapahtuma sai valtavan medianäkyvyyden myötä merkittävää tunnustusta noususta yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi alueella. 

*** 

VUODEN TULOKAS 2019 (Most Outstanding New Member) 

Voittaja: Kaisu Aarno-Kaisti, Tammerkosken Nuorkauppakamari 

Palkinto myönnetään tulokkaalle, joka on aktiivisella toiminnallaan toteuttanut JC -arvoja. Palkittava tulokas oli kamarinsa kantava voima heti ensimmäisenä toimintavuotenaan, huikean aktiivinen koejäsen. Nuorkauppakamaritoiminta vaikuttaa mahdollistaneen erinomaisen kanavan tehdä hyvää, kehittää itseään sekä ystävystyä. Hänen ennakkoluuloton asenne ja rohkeus heittäytyä on vertaansa vailla. Toiminnan nainen, viimeistä yksityiskohtaa myöden! 

*** 

VUODEN NUORKAUPPAKAMARILAINEN 2019 (Most Outstanding Member) 

Voittaja: Ulla Pirkola, Oulun Nuorkauppakamari 

Hän on aktiivinen toimija niin kotikamarissa kuin sen ulkopuolellakin. Omassa kamarissaan hän oli aktiivisin osallistuja sekä osoittautui inspiroivaksi johtajaksi, joka innosti tiiminsä isossa projektissa huippusuoritukseen. Hän on todellinen vaikuttaja ja innostaja, joka oli kaikessa mukana, lisäksi hän toimi mm country managerina Tallinnan maailmankokouksessa ja edisti twinningiä Team Finlandiassa. Tästä naisesta kuulemme vielä! 

Kunniamaininta: Jutta Ruusunen, Aurajoen Nuorkauppakamari  

Tämä leidi on ottanut päätä huimaavan määrä vastuita ja osallistumista vuonna 2019. Koulutusta, kansainvälisyyttä, viestintää – tämä henkilö on tehnyt paljon! Erityisesti hänen sydämensä vaikuttaa sykkivän jäsenistön kehittämiselle kouluttamisen kautta. Pilke silmäkulmassa mutta vaikuttavasti haasteisiin tarttuva nainen!  

*** 

PARAS PUHEENJOHTAJA 2019 (Most Outstanding Local President) 

Voittaja: Jussi Ahonen, Lahden Nuorkauppakamari 

Hän johti kamarinsa erittäin aktiiviseen vuoteen esimerkillä johtamalla ja jc-arvojen mukaisella toiminnallaan kosketti ihmisiä. Hän loi ja ylläpiti kamarille suhteita muihin yhteiskunnan vaikuttaviin tahoihin ja aktivoi kamarilaisia ennennäkemättömällä tavalla. Hän osallistui hyvin aktiivisesti vuoropuheluun muiden puheenjohtajien kesken ja vei osaamistaan ja näkemystään avuksi myös muille kamareille mm. kouluttamalla. Todellinen HC-JC! 

*** 

PARAS NUORKAUPPAKAMARITOIMINTA 2019 (Most Outstanding Local Organization) 

Voittaja: Aurajoen Nuorkauppakamari 

Aurajoen Nuorkauppakamari loi jäsenilleen erinomaiset edellytykset lisätä työelämävalmiuksia ja menestysmahdollisuuksia myös kansainvälisillä kentillä. Kamari sai medianäkyvyyttä sekä paikallisesti ja kansallisesti vaikuttavalla toiminnallaan. Kamari sovitti yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien intressit erinomaisesti kamaritoimintaan. Kamarin monipuolisen projektisalkun mahdollistamana vaikuttavuus omaan kaupunkiin ja sen elinvoimaisuuteen oli omaa luokkaansa. Kamarissa rikottiin kaikki osallistumisennätykset jäsenten aktiivisuudessa.  

 Onnea voittajille! 

Palkintogaala rakennettiin yhdessä Tampereen Nuorkauppakamarin sekä yhteistyökumppaneidemme Tampereen Messut, Tietokeskus, HouserMr Liven ja RajuLiven kanssa. Kiitos yhteistyökumppaneillemme, kun mahdollistitte tänä haastavana aikana tapahtuman tuotannon.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Jo yli 1000 osallistujaa 40 maasta osallistuu verkkokoulutukseen

Next Post

Mikään ei ole pysyvää paitsi muutos

Read next