Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Uusi senaattori Turun Nuorkauppakamariin

Janne Puurunen, #75392

Liittyessään Turun Nuorkauppakamarin jäseneksi vuonna 2012 Janne Puurunen oli 36-vuotias. Jo tulokkaiden start-koulutuksessa hän mainitsi olevansa tietoinen siitä, että hänen kamariuransa olisi lyhyt, minkä vuoksi hän lupasi pitää huolta siitä, että ura olisi erittäin aktiivinen.

Tämän lupauksensa Janne on todella pitänyt. Hän on ollut toiminnassa aktiivinen joka tasolla: hän on ottanut aktiivisesti osaa Turun NKK:n tapahtumiin, projekteihin ja koulutuksiin. Oman kamarinsa hallitukseen Janne hakeutui heti sen ollessa mahdollista, ja hän on tehnyt neljä hallitusvirkaa (INT 2013, DP 2014, PRES 2015, IPP 2016). Oman puheenjohtajavuotensa päätteeksi hän päätti hyödyntää viimeisen kamarivuotensa mahdollisimman tehokkaasti ja hakeutui aluejohtajan tehtäviin.

Janne on ollut merkittävässä roolissa kahdessa Turun NKK:n projektissa: Urapolussa ja Pop-up Turussa. Hän on ollut myös liikkeellepanevana voimana neljän varsinaissuomalaisen kamarin yhteisessä The Shift -bisnesfestivaalissa. Pop-up Turku -hanke sai alkunsa Jannen puheenjohtajavuotena, ja häntä voidaankin pitää hankkeen isänä. Hanke on palkittu useaan otteeseen: se voittanut alue A:n Vuoden 2015 projekti ‑palkinnon, Suomen senaatin palkinnon, Suomen Nuorkauppakamarien Vuoden projekti 2015 -palkinnon sekä kaksi Eurooppapalkintoa (Best Local Community Empowerment Project ‑palkinnon ja Most Outstanding Local Project -palkinnon). Hanke on myös levinnyt Turun Nuorkauppakamareista muihin kamareihin.

Pop-up Turku -hanke on loistava esimerkki Jannen tahdosta tarttua merkittävään paikalliseen ongelmaan, Turun keskustan autioitumiseen. Projekti-idea oli hieno oivallus, ja hanke itsessään on loistava esimerkki JCI-johtajuudesta: siitä, miten kerrotaan päämäärä, perustellaan tarkoitus, asetetaan tavoitteet ja luodaan edellytykset menestyksekkäille toimenpiteille.

Kamariuransa aikana Janne on osoittanut valtavaa henkilökohtaista kasvua ja kehitystä. Omalla aktiivisuudellaan ja tekemisellään Janne on kehittynyt markkinointiviestinnän osaajasta strategiseksi ja operatiiviseksi johtajaksi.

Janne on erinomainen esimerkki siitä, mistä JCI-toiminnassa on kyse – positiivisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta oman alueen kehitykseen ja toisaalta oman henkilökohtaisen johtajuusosaamisen kehittämisestä. Henkilönä Janne on uskomattoman avulias, ja vuonna 2016 kaksoisroolissaan IPP:nä ja aluejohtajana hän tukenut paitsi oman kamarinsa puheenjohtajaa myös koko alueen puheenjohtajia näiden työssä.


Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Senaattoreina he saavat mahdollisuuden osallistua nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan myös täytettyään 40 vuotta.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Tässä ovat Vuoden Nuori Johtaja 2016 -ehdokkaat

Next Post

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun finalistit selvillä

Read next