Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Lue näköislehti

Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Rauhanpäivä

Tämän viikon perjantaina 21.9. vietetään kansainvälistä rauhanpäivää. Vuoden 2018 teema “Oikeus rauhaan – Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus 70 vuotta” nostaa ihmisoikeudet valokeilaan. Ihmisoikeuksien tarkoituksena on taata kaikille ihmisarvoinen elämä.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteen 16 “Rauhaa ja oikeudenmukaisuutta” tavoitteena on edistää kestävän kehityksen mukaisia, rauhanomaisia ja osallisuutta edistäviä yhteiskuntia ja instituutioita.

Rauhanomaisessa yhteiskunnassa kaikki ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on pääsy oikeuspalveluiden pariin. Myös rauha esimerkiksi vihapuheilta ja syrjäytymiseltä kuuluu ihmisarvoiseen elämään ja on myös osa rauhanrakentamista. Rauha edesauttaa kestävää kehitystä ja samaan aikaan kestävän kehityksen tukeminen edistää rauhaa.

YK:n määritelmän mukaan rauhankulttuurilla tarkoitetaan väkivaltaa ja konflikteja ehkäiseviä arvoja, asenteita, elämäntapoja ja käyttäytymismalleja. Avoin keskusteluyhteys ja vuorovaikutus yksilöiden, ryhmien ja valtioiden välillä on avainasemassa tässä työssä.

Suomen Nuorkauppakamarit on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kannustavat avoimeen keskusteluun yhteiskuntarauhasta ja sen merkityksestä länsimaisessa yhteiskunnassa.

Liity mukaan keskusteluun Facebook-ryhmässä :
International Day of Peace 21. September – Group by JCI Finland

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Shanghai tai Helsinki – Näistä johtamisen tavoista pidän kiinni

Next Post

Vihdin aluevaalikokouksesta uusia senaattoreita

Read next

JiiCee-vuosi 2016

Oletko etsinyt uusia ystäviä ja verkostoja, jotka auttavat ja innostavat sinua kehittymään omalla uralla ja…