Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

JCI VAIKUTTAJAKOULU STARTTASI VIIKONLOPPUNA

Suomen Nuorkauppakamareiden Vaikuttajakoululaiset kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhteen Keuruulla C-aluevuosikokouksen yhteydessä. Ensimmäisellä tapaamisella tutustuttiin kunnalliseen päätöksentekoon kaupungin, järjestöjen, puolueiden ja yritysten näkövinkkelistä.
Vaikuttajakoululaisilla on vielä monta hyvää tärppiä tiedossa. Seuraavilla kerroilla kartutetaan tietopankkia muun muassa kansallisesta ja EU- vaikuttamisesta, laajemmista verkostoista, mediavaikuttamisesta sekä siitä miten yritykset tässä viidakossa pärjäilee.
Mukana vaikuttajakoulussa ovat:
Janne Leskinen, Keskuspuisto
Elina Metsi, Imatra
Taru Kuotola, Kotka
Johanna Riestola-Häyrinen, Lohja
Merja Wallenius, Lahti
Sofia Saarinen, Cosmopolis
Heidi Similä, Vaasa
Helena Skopa, Mikkeli
Laura Pullinen, Pori
Virpi Tarvainen, Jyväskylä
Sanna Raikaa, Espoo
Heidi Jäntti, Helsinki
Peter Eriksson, Aurajoen nkk
Tiina Mikkonen, Joensuu
Katriina Marjamäki, Seinäjoki
Johanna Huurre, Havis Amanda
Milla Harju, Espoo
Ringa Masalin, Aurajoki
Miika Kostamo, Metropoli
Toni Salovaara, Salo

Projektipäällikkönä toimii Emilia Koikkalainen


Sannan ajatuksia tapaamisesta:

Osallistuin viime lauantaina 18.3. Vaikuttajakouluun. Koulutuksen ensimmäinen tapaaminen oli järjestetty Keuruulla, C alueen vuosikokouksen yhteydessä. Paikan päälle oli tullut suuri joukko innokkaita kamarilaisia ympäri Suomea, joten oli mukava päästä tutustumaan heihin kasvotusten. Hakeuduin Vaikuttajakouluun kouluttautumaan, koska haluan näkyä ja vaikuttaa omassa verkostossani positiivisesti. Koulutuksessa käsiteltiinkin vaikuttamista järjestöissä ja puolueissa. Yhteiskunnallisten asioiden eteenpäinvienti vaatii paljon työtä, joten on tärkeää tuntea ja tunnistaa oikeat kontaktit kaupungissa ja kunnassa. Järjestöjen edustajat ja kunnallisvaaliehdokkaat esittelivätkin toimintaansa ja kertoivat miten he vaikuttavat omassa yhteisössään. Mieleenpainuvimmat esiintyjät olivat Kauppakamarin edustaja, Keurusselän senaattori Uljas Valkeinen ja Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars. “Vaikuttaminen vaatii rohkeutta ja raakaa työtä.” kertoi Uljas Valkeinen. Se on niin totta, mutta rohkeutta kyllä riittää JCI toiminnassa. Sain koulutuksen kautta paljon hyödyllistä tietoa Kauppakamarin ja Yrittäjäverkoston toiminnasta, sekä kuntien ja kaupunkien päätöksenteosta. Lisäksi sain tutustua Vaikuttajakouluun osallistuviin loistotyyppeihin. Olen tänä vuonna Espoon Nuorkauppakamarin varapuheenjohtaja (DP), ja samalla valmistuva puheenjohtaja. Uskon, että tästä koulutuksesta tulee olemaan hyötyä omassa kamarissa, ja tulevissa projekteissa Espoon kaupungin ja muiden järjestöjen kanssa.     

Sanna Raikaa
Espoon Nuorkauppakamari


Share this article
Shareable URL
Prev Post

Strategy Training in Poland

Next Post

Marko Malkamäestä senaattori #76004

Read next