Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta
Suomen Nuorkauppakamarien digilehti johtajuudesta

Debattimestaruus Kuopioon

Kuopion Nuorkauppakamarin debattijoukkue voitti Nuorkauppakamareiden valtakunnallisen mestaruuden Hämeenlinnassa. Debattikilpailu järjestettiin Suomen Nuorkauppakamarin kansallisessa vaalikokouksessa viime viikonloppuna.

D-alueen voitto oli saavutettu jo aiemmin Oulua vastaan Iisalmessa, ja Hämeenlinnassa kisasivat jokaisen alueen voittajajoukkueet. Hämeenlinnan finaalissa toiseksi tuli Espoon Nuorkauppakamari ja kolmanneksi Porin joukkue. Debattijoukkueen jäsenet ovat kuopiolaiset Mari Hamara, Riina Särkilahti ja Elisa Kääriäinen. Särkilahti palkittiin myös vuoden 2016 parhaana debatoijana. Debatoijat kisasivat Hämeenlinnassa muun muassa aiheesta “Johtajalla pitää olla foliohattu”.

Kuopion joukkue matkustaa ensi vuonna edustamaan Suomea Sveitsiin Nuorkauppakamareiden Eurooppakokoukseen, jossa kisataan Nuorkauppakamarin debatin Euroopan mestaruudesta. Mikäli Sveitsistäkin voitto saadaan, syksyllä on vuorossa MM-kisat Amsterdamissa.

Suomen Nuorkauppakamarissa on järjestetty debattikisoja jo vuodesta 1986 lähtien. Debatissa on oma säännöstönsä. Se on viihteellinen väittelytilaisuus, jossa testataan osuvan argumentoinnin lisäksi loogista päättelyä ja viestintätaitoja. Debatissa toinen joukkue vuorollaan puolustaa ja toinen vastustaa yhteistä teemaa sovitun ajan, jonka jälkeen tuomarit ilmoittavat käsityksensä siitä, kumman joukkueen esittämät todistelut olivat vakuuttavampia ja pätevämpiä.

Kuvassa: Kuopion Nuorkauppakamarin debattijoukkue: Riina Särkilahti, Elisa Kääriäinen ja Mari Hamara.
Kuva: Jani Sormunen

 

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Nuorkauppakamari valitsi vaikuttajansa

Next Post

Vaalikokouksen koulutukset videona

Read next